Potrivit Ziarului de Gardă, declarația de avere și interese personale pentru anul trecut arată că Gavajuc a ridicat de la Procuratură un salariu de 357 de mii de lei. Familia procurorului deține două terenuri intravilane, un apartament, o casă de locuit de 107 m2, dar și alte două averi imobile. Procurorul mai declară și două automobile: o Skoda procurată în 2016 cu o valoare de 90 de mii de lei și un Mercedes procurat în 2018, cu o valoare de 150 de mii de lei.

Săptămâna trecute, în presă a apărut o scrisoare anonimă în care șeful de la Anticorupție, Viorel Morari, era acuzat de abuz de putere și îmbogățire ilicită. Morari a respins acuzațiile, calificându-le drept intenții de intimidare, ce „apar când Procuratura Anticorupție nu are astâmpăr și merge cu efectuarea investigațiilor pe care toată societatea le așteaptă”. La scurt timp, procurorul general a declarat că s-a autosesizat pe acest caz, iar Viorel Morari a fost înlăturat de la șefia PA pe perioada efectuării controlului. 

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Morari a declarat că delegarea sa a urmat la doar câteva zile după o solicitare pe care a expediat-o Fisc-ului privind dosarul finanțării din exterior a Partidului Socialiștilor. 

Ieri, procurorul general Alexandr Stoianoglo a numit șefi interimar și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!