Deputatul PD Andrian Candu afirmă că după alegerile parlamentare din 24 februarie, urma să fie numit noul Guvern, iar peste o jumătate de an, cei trei membri de partid urma să se retragă din politică.

„Am vorbit personal cu Plahotniuc: „Este cazul să ne retragem din politică. Noi am intrat în politică în acel context cu Vlad Filat, cu Mihai Ghimpu. Gata! Capitolul cela noi l-am trecut. Cred că este cazul și noi să ne retragem. Să lăsăm altă generație. PD a demonstrat în timp că poate să aibă mai mulți conducători. Trebuie să știi când să te retragi””, ar fi discutat deputatul cu Vlad Plahotniuc.

Candu afirmă că Vlad Plahotniuc voia să se retragă. „În echipa noastră am discutat după alegerile parlamentare din februarie, că trece perioada negocierilor, să sperăm că se formează Guvernul, vedem ce ne asumăm noi în această guvernare. Maxim o perioadă de șase luni stă partidul la acea guvernare și după aceea se transmite ștafeta uni alte generații din PD”, susține deputatul.

Astfel, urma să părăsească partidul Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari și posibil Andrian Candu. Acum însă, democratul afirmă că o ieșire din partid este exclusă.

„Luând în considerare că am deja 9 ani în politică, că am avut mai multe funcții în Guvern și Parlament, poate ar trebui să mă gândesc că ar trebui să-mi schimb activitatea. Dar luând în considerație situația din țară și echipa de partid, am mari rezerve nu a face, dar chiar a mă gândi la așa ceva”, dă asigurări Candu.

Amintim că Constantin Botnari a renunțat la funcția de deputat la începutul lunii decembrie. De menționat că anterior, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, i-a cerut lui Botnari să-și depună mandatul de deputat, dat fiind faptul că nu participă la ședințele Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!