Fostul președinte al Curții Constituționale, care a demisionat ca urmare a schimbării puterii de la Chișinău, Mihail Poalelungi, va activa în calitate de avocat. O decizie în acest sens a fost luată, în data de 10 decembrie, de Comisia de licențiere a profesiei de avocat, scrie Bizlaw.md.
Norma legală stabilește că persoanele care deţin titlul de doctor, precum şi cele care au cel puţin zece ani vechime în muncă în funcţia de judecător sau procuror sunt scutite de efectuarea stagiului profesional şi de examenul de calificare dacă, în termen de șase luni după demisia din funcţie, au solicitat eliberarea licenţei pentru exercitarea profesiei de avocat.
De aceleaşi drepturi şi în aceleaşi condiţii beneficiază şi persoanele care, după demisia din funcţia de judecător şi procuror, au continuat să activeze în domeniul dreptului.
AGORA amintește că pe 20 iunie, fostul președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia. Pe 26 iunie, i-au urmat exemplul și ceilalți judecători de la Înalta Curte. Totul după ce Comisia de la Veneția a constatat că instabilitatea politică din țară „a fost cauzată de acțiunea coordonată la viteza luminii a Partidului Democrat și a Curții Constituționale din 7 iunie”.
Din 2012 până în 2018, Mihai Poalelungi a fost președinte al CSJ, iar între anii 2008 și 2012 a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.
Vezi și aceste știri

Pandemia COVID-19 pe sfârșite? OMS discută eventuala anulare a urgenței de sănătate publică la nivel internațional

Nisip, lanțuri antiderapante și rezervorul plin cu combustibil: Recomandările salvatorilor pentru șoferii care pornesc la drum pe timp de ninsoare

Iarna intră în Chișinău pe la Ciocana? A început să ningă în câteva sectoare ale capitalei (VIDEO)
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
