Inițiativă lansată încă acum 2 ani


Inițiativă a fost lansată anul trecut, de Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, în timpul prezentării filmului „Miliard”, creat de producătorul Sergiu Cumatrenco jr. Evenimentul s-a produs la doi ani după plecarea la cele veșnice a marelui actor Mihai Curagău, protagonistul principal al peliculei cinematografice. Atunci, autorul filmului, cât și actorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”, în frunte cu directorul artistic, Alexandru Grecu, au decis să colecteze 200 de mii de lei, suma necesară pentru instalarea unui monument în memoria actorului.

Zecile de admiratori ai creației maestrului, întruniți la eveniment, au avut atunci posibilitatea să doneze bani pentru realizarea acestui proiect de suflet, menit să înveșnicească memoria Maestrului pentru generațiile de azi și de mâine.Monument cu informații despre actor

Conform proiectului, urmează să fie creat un mic memorial, care va prezenta statuia maestrului din bronz, aceasta având un QR cod. Astfel, orice turist va avea posibilitate să scaneze și să afle informațiile necesare despre această personalitate marcantă a artei teatrale naționale. 
Timp de un an, grație eforturilor depuse de acești entuziaști a fost adunată aproape o jumătate din suma preconizată.

Colegii de la „Satiricus”, teatrul în care Mihai Curagău a muncit din anul 1990 și până în ziua decesului, au decis să facă totul pentru a instala acest monument – o compoziție artistică, în fața Teatrului, pe strada Mihai Eminescu.

Trei spectacole și toate trei...

În perioada următoare, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca trei spectacole de referință, mult apreciate și iubite de maestrul Mihai Curagău. Astfel, pe 21 decembrie, va fi prezentat spectacolul „Hamlet” de W. Shakespeare,  pe 12 ianuarie  – „Maestrul și Margarita” de M. Bulgakov și pe 21 februarie – „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Încasările de la aceste spectacole, precum și alte donații individuale sau colective vor merge la finalizarea proiectului de realizare și instalare a monumentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!