„Toți cetățenii altor state, care și-au determinat statutul de refugiat în țara noastră, beneficiază de tot spectrul de servicii sociale și medicale gratuit.  Vom acorda tot suportul necesar pentru îmbunătățirea funcționalității instituţiilor responsabile de protecţia, integrarea și informarea refugiaților. Vom sprijini aceste persoane să cunoască garanțiile de stat și să fie bine informați, în scopul asigurării drepturilor și accesului la asistență medicală și socială gratuită”, a subliniat Viorica Dumbrăveanu.

 Părțile au convenit la crearea unei platforme de comunicare eficiente, pentru a asigura protecția și suportul necesar refugiaților.

În ultimii 20 de ani în Republica Moldova au fost înregistrate în jur de 2 400 de cereri de obținere a azilului, dintre care puțin peste 1 000 au fost acceptate. În prezent pe teritoriul țării noastre se află circa 400 de refugiați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!