Atacul intervine după ce un doctor a difuzat pe rețelele sociale o înregistrare video în care acuză comportamentul unor avocați. Potrivit acestui doctor, un grup de avocați s-ar fi dus la șeful poliției pentru a-i cere să aresteze doi doctori, iar acesta ar fi refuzat. Potrivit publicației Pakistan Today, avocații ar fi cerut arestarea medicilor în virtutea legii anti-teroriste. Cu câteva zile în urmă, mama unui avocat nu ar fi primit îngrijirile medicale necesare în sitalul respectiv. Când fiul său s-a plâns medicului, acesta l-ar fi bătut.

Ministrul Informațiilor din Pundjab, Fayyaz-ul-Hassan, venit la spital pentru a media între cele două tabere, a fost și el bătut de avocați (vezi video). Un vehicul al polției a fost incendiat în timpul atacului.

Acțiunile de intimidare ale avocaților nu sunt rare în Pakistan. Mai multe ONG-uri care militează pentru apărarea drepturilor omului acuză o facțiune a avocaților că ar face presiuni în tribunale asupra judecătorilor pentru a condamna sistematic persoanele acuzate de blasfemie, un subiect incendiar în această țară musulmană.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!