Postolachi a fost desemnat prin decizia Consiliului de Administrare al Moldtelecom din 5 decembrie, iar acesta își va exercita funcția până la selectarea în bază de concurs a directorului general al companiei.

Începând cu 2010, Viorel Postolachi a deținut funcția de vice-director comercial din cadrul Direcției Business Solutions. Ulterior, acesta a preluat conducerea Direcției Retail și a fost promovat, în anul 2017, la funcția de director de vânzări al companiei. 

Pe 26 noiembrie, totuși, presa scria că funcția a fost preluată de Piotr Mura, după demisia lui Igor Sîrbu, care a asigurat interimatul pentru o perioadă de trei luni. 


Amintim că ex-directorul general al Moldtelecom, Dan Mitriuc, şi-a prezentat demisia din proprie inițiativă la începutul lunii iulie. Plecarea sa din funcție a venit la scurt timp după ce ex-prim-ministra Maia Sandu a cerut Agenției Proprietății Publice să facă un audit privind managementul companiilor Moldtelecom și Metalferos, despre care a spus că este defectuos. Potrivit Maiei Sandu, sume enorme care au fost folosite, inclusiv pentru finanțarea partidelor politice, au fost scoase de la aceste companii. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!