Cei doi magistrați nu au fost prezenți la ședinmța CSM, astfel că cererile au fost ezaminate în lipsa lor. 

La 10 decembrie, Oleg Sternioală a fost suspendat din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii urmare a fostului procuror general interimar, Dumitru Robu. 

Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală deschisă sub suspiciunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acțiunea ar fi fost caracterizată prin faptul că o persoană care știa că acești bani sunt ilegali a tăinut originea și locul aflării lor.

Anterior, și magistratul Ion Druță a fost lipsit de imunitate. Pe 24 septembrie 2019, CSM a admis solicitarea procurorului general interimar de atunci Dumitru Robu și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia, Druță fiind bănuit de îmbăgățire ilicită.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!