Astfel, primarul general a asigurat că autoritățile publice locale se vor implica pentru depășirea situației de conflict dintre locuitorii din vecinătatea șantierului din bd. Mircea cel Bătrân 13/2, sectorul Ciocanan și a dispus subdiviziunilor de profil perfectarea actelor necesare, pentru ca până la sfârșitul zilei, să fie semnată dispoziția de anulare a tuturor actelor permisive pentru construcție.

Totodată, oamenii s-au plâns că în urma săpăturilor pentru groapa de fundație a construcției de pe șantier, a fost deteriorat un drum de acces din regiune. În acest context, edilul a dispus ca Direcția generală transport public și căi de comunicație să repare drumul de acces către blocurile din bd. Mircea cel Bătrân,13.

De asemenea, edilul capitalei a făcut un apel către organele de drept: Procuratura, Centrul național Anticorupție și Ministerul Afacerilor Interne, de a se autosesiza pe cazul enunțat.

Amintim că locatarii a două blocuri de pe strada Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana al capitalei, au acționat în instanță de judecată Primăria capitalei. Oamenii sunt nemulțumiți că, sub ferestrele lor, urmează să se înalțe trei blocuri cu zeci de etaje, ridicate de compania Braus Imobiliare.

În opinia lor, există un șir de încălcări care au fost admise și trecute cu vederea de responsabilii de la Primărie. Deși în acest moment este activă o dispoziție a ex-primarului general interimar, Ruslan Codreanu, de a sista lucrările, acest lucru nu se întâmplă. Șeful companiei de construcție afirmă că lucrările sunt legale, iar primarul interimar Adrian Talmaci spune că stoparea lucrărilor la această etapă prezintă pericol de alunecări de teren pentru blocurile vecine.

Citiți cazul integral și documentat aici.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!