Dodon a pomenit, din start, mult-discutata petrecere cu frigărui, la care s-ar fi întâlnit unii socialiști și democrați.

„Eu nu am fost la barbecue. Cum vă imaginați asta? Președintele merge la un fel de întâlnire neformală cu o parte dintr-un partid... Nu ne ocupăm de asta, nu am timp să aloc familiei, darămite să merg pe la frigărui. L-am sunat pe Dumitru Daicov (n.r. - primul care pomenise de petrecere) și l-am întrebat despre acest caz. Zic „Dumitru Ghiorghievici, ce e asta? Putem merge în doi, cu dvs, la barbecue, dacă doriți...”. El a răspuns că nu a spus asta. Nu am timp, nici dorință și nici nu e corect”, a spus Dodon.

Șeful statului a negat existența unei coaliții dintre PSRM și PDM, în Parlament.

„Nu e o coaliție. Dacă va fi o coaliție oficializată ulterior...vom vedea. Ei mai au mult de lucrat. Faptul că ei au votat contra Guvernului Sandu și apoi pentru Guvernul Chicu, sincer vă spun, înseamnă că ei nu mai sunt sub influența atât de mare a lui Plahotniuc. Sigur vă spun că lui Plahotniuc nu i-a fost convenabilă demiterea vechiului Guvern și votarea noului Executiv”, afirmă președintele.

Întrebat de ce anume crede astfel, Dodon a răspuns: „Pentru că încearcă să se înțeleagă cu americanii, conform informației noastre... acest pas a arătat clar că la ei au început procesele interne. Dă doamne să le continue”, a punctat Dodon.


Amintim că, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a fost întrebat dacă a existat o reuniune „a 17 deputați PDM cu mai mulți deputați din PSRM, la care ulterior al fi venit și Igor Dodon”. Președinția infirmase ulterior informația.

De asemenea, precizăm că Guvernul Chicu a fost ales cu voturile democraților. PDM a argumentat atunci că sprijină Guvernul Chicu pentru că acesta și-ar fi asumat continuarea unor poiecte începute de guvernarea democrată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!