Astfel, lanțul Walmart a trebuit să își ceară scuze pentru puloverul de sezon care îl înfățișa pe Moș Crăciun în fața unei mese pe care se aflau trei liniuțe albe, care duceau cu gândul la „liniuțele” de cocaină. Produsul era comercializat sub deviza „Let it snow!”, în traducere: „Las' să ningă!”, vers dintr-un cunoscut cântec de Crăciun.


Doar că, în limbaj argotic, „snow” (zăpadă) desemnează exact cocaina. Potrivit Walmart, puloverele aparțineau unui comerciant din Canada și nu reprezintă valorile companiei, relatează USA Today. Încă și mai neinspirat a fost lanțul Amazon, pe al cărui popular site  din Canada au fost scoase la vânzare ornamente de Crăciun, desfăcătoare de sticlă și alte obiecte „decorate” cu imagini din lagărul de concentrare de la Auschwitz.Compania a înlăturat de pe site-ul său produsele respective după protestele depuse de Muzeul memorial Auschwitz-Birkenau, informează Wired.com


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!