Textul Protocolului rundei de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava ar urma să fie definitivat astăzi în cadrul unei întâlniri dintre vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, și șeful negociatorilor transnistreni, Vitali Ignatiev. Declarația aparține lui Alexandru Flenchea și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă. Oficialul speră ca asta să fie ultima întâlnire cu partea transnistreană în acest scop, iar Protocolul să fie semnat până la sfârșitul acestui an.
„Rămâne un singur punct care rămâne a fi coordonat și rămâne ca astăzi să găsim un compromis asupra acestui document. În cazul în care se va întâmpla misiunea OSCE va întreprinde măsurile organizatorice ca să reușim să îl semnăm până la începutul sărbătorilor de iarnă”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea.
Oficialul moldovean a ținut să precizeze că indiferent de rezultatul negocierilor, problemele sociale și economice vor fi discutate și rămân prioritare. „E vorba de drepturile omului, libertatea de circulație, activitatea școlilor cu predare în grafia latină din regiune, dar și probleme fiscale și vamale”, a afirmat vicepremierul.
Guvernul de la Chișinău nu exclude faptul că ar putea să nu să se ajungă la un compromis. În acest caz nu se prevede o schimbare a strategiei în ceea ce privește negocierile cu oficialii transnistreni. „În cazul în care nu reușim să ajungem la un compromis, pentru Guvernul Republicii Moldova nu va însemna o revizuire de tactică și strategie. Prioritățile rămân aceleași. Agenda rămâne aceeași și vom relua discuțiile”, a declarat Flenchea.
Amintim că Tiraspolul se declara nemulțumit de formula de compromis propusă de Președinția în exercițiu a OSCE, astfel încât să fie semnat protocolul rundei de negocieri în formatul 5+2 din octombrie, de la Bratislava. Asta în timp ce autoritățile de la Chișinău anunțase că sunt gata să semneze proiectul.
Vezi și aceste știri

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară

Numărul real al populației care locuiește în R. Moldova este de 2,6 milioane de oameni. Rezultatele calcului după metodologia internațională
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
