Consumul de ardei iute și de mâncăruri picante, în general, reduce riscul decesului provocat de o boală cardiacă sau atac cerebral, arată rezultatul unui studiu realizat, pe o perioadă de 8 ani, de către cercetătorii italieni, scrie Digi24.
Studiul respectiv a cuprins 23.000 de persoane, împărțite în două categorii distincte: cei care mănâncă picant și cei care nu mănâncă picant.
Cercetătorii au monitorizat, timp de opt ani de zile, obiceiurile alimentare ale acestor persoane. Concluzia studiului, publicat în Jurnalul Colegiului de Cardiologie din SUA, a fost că cei care mănâncă arde iute de cel puțin patru ori pe săptămână au un risc cu 40% mai scăzut să facă infarct, comparativ cu cei care nu mănâncă ardei iute.
De asemenea, riscul unui deces provocat de atac cerebral este cu 50% mai mic în rândul pasionaților de rețete picante.
„Ce e interesant este că aceste rezultatele obținute sunt independente de tipurile de dietă urmate de persoanele care au făcut obiectul cercetării”, a declarat liderul echipei de cercetători, Marialaura Bonaccio, epidemiologist la Institutul Mediteranean de Neurologie (Neuromed).
„Cu alte cuvinte, indiferent că urmezi o dietă mediteraneană sănătoasă, sau una mai puțin sănătoasă, dacă folosești ardei iute, acesta acționează ca un agent de protecție”.
Studiul a fost realizat în regiunea Molise, din sudul Italiei.
Vezi și aceste știri

CC sistează examinarea sesizării depuse de Partidul Șor privind prelungirea stării de urgență în R. Moldova. Ce conține contestarea depusă de Marina Tauber

Pandemia COVID-19 pe sfârșite? OMS discută eventuala anulare a urgenței de sănătate publică la nivel internațional

Nisip, lanțuri antiderapante și rezervorul plin cu combustibil: Recomandările salvatorilor pentru șoferii care pornesc la drum pe timp de ninsoare
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
