„Aromamarketingul este cea mai nouă ramură a marketingului... de-a lungul timpului s-a demonstrat că asupra clientului noi putem influența prin cele 3 simțuri principale: vizual - prin amenajarea locației, auditiv - prin muzică plăcută și aleasă corespunzător pentru spațiul dat și, poate cel mai important, prin simțul olfactiv - adică arome corect alese. Noi ne putem astupa ochii să nu vedem, urechile să nu auzim, dar nu putem să astupam nasul, deoarece avem nevoie să respirăm pentru a trăi. Anume în felul asta noi putem influența dispoziția clientului, starea lui de bine”, ne spune Maria Cioban, specialist în designul aromelor.

Compania Ester activează din anul 2018 pe piața de la noi, dar se poate lăuda deja cu peste 300 de clienți mulțumiți și mai bine de 55 000 m2 de încăperi aromatizați. De la nord la sud, de la case mici și până la spații comerciale de mii de metri cubi, cei de la ESTER potrivesc aromele cu specificul afacerii, dar cel mai mult - cu scopul pe care îl are afacerea.

„Oricine poate apela la aromamarketing, începând de la mașina proprie, casă și finalizând cu afacerea, mică sau mare. Aromamarketing este despre creșterea numărului de vânzări și a cecului mediu, prin ajutorul creșterii poftei de mâncare într-un restaurant, spre exemplu. AromaBranding presupune crearea unei cărți de vizită a unui brand sau a unei locații, individualizarea brandului sau locației prin aroma distinctivă. AromaCleaning-ul presupune neutralizarea 100% a mirosurilor neplăcute din interior. Iar exemple cu erezultate pozitive avem în mai multe sfere”, ne mai declară specialista ESTER.

Pentru aromatizare sunt folosite utilaje profesionale, care pot fi instalate în încăperi începând de la 2 m2 și până la 10 000 m3, inclusiv și prin sistema de ventilare. Aromele disponibile în catalog sau create individual sunt 100% pe bază de ulei de parfum, produse în Germania, care produc aroma exclusiv pentru compania Ester Scentmarketing. În portofoliul companiei sunt la moment 386 de arome din care puteți alege.

„Putem crea și arome exclusive pentru clienți mari. Din cele disponibile în catalog, avem Exclusive Perfume, Piele și Lemn, Fresh Natural și Gourmet. Cel mai important este că neutralizăm orice miros al unui interior, iar aromele noastre nu sunt alergice deloc”, mai menționează Maria Cioban, director departament vânzări ESTER.

Compania are pentru 2020 în dezvoltare și un proiect dedicat aromatizării mașinilor. Mai multe detalii despre aromele ESTER, cum funcționează aromamarketingul și cum puteți instala un asemenea sistem în încăperea pe care o aveți, aflați din interviul de mai sus.  

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.