„Pentru prima dată în ultimii 20 de ani am reușit să creăm o echipă la Primărie, oameni care nu au fost aleși pe criterii politice. Mulțumesc CMC pentru suport. Este o premieră când toți patru viceprimari sunt în funcție. Deși nu există o coaliție formalizată în CMC, marea majoritate a proiectelor au fost aprobate cu prezența tuturor celor din sală. Anume asta așteaptă oamenii de la noi: maturitate politică, punctualitate și responsabilitate”, a spus primarul.
Un alt element trecut de Ceban la capitolul realizări este relația care există între Primărie, Guvern, Parlament și Președinție. Totodată, edilul a precizat că își dorește ca în noul an Primăria să devină una dintre cele mai transparente instituții:
„Până la finele anului 2020 ne dorim ca Primăria să devină una dintre cele mai transparente instituții. În stadiu de testare a fost lansată aplicație eu.chisinu.md cu modulul de colectare a deșeurilor unde cetățenii pot raporta problemele, dar și problemele legate de iluminat. Vom introduce toate modulele de interacțiune. Într-o lună de zile ne propunem să existe ghișeul unic în ceea ce privește documentația permisivă în domeniul construcțiilor. În cel mult jumătate de an procesele vor fi automatizate, va fi exclus factorul uman. Legea va sta în capul mesei, va fi exclus haosul”.
Ion Ceban spune că de când și-a început activitatea la cârma capitalei, orașul a devenit mai curat, iar curțile de bloc - mai îngrjite.
„Pe străzi a devenit mai curat, în curțile de blocuri a devenit mai curat grație eforturilor comune în această privință. Vom face tot posibilul să o menținem și să-i disciplinăm pe cei care nu prea doresc să contribuie. Mizeria care era nu mai este tolerabilă. Au fost evacuate 191 de gherete. Ele nu se vor întoarce pe străzile capitalei”, a spus primarul.
De asemenea, Ceban a trasat și o serie de obiective pentru anul 2020. Printre acestea - reparația drumurilor și a podurilor, dar și dotarea Parcului de Autobuze:
„Vom repara integral străzile 31 august și Ion Creangă, Tighina. Vom începe lucrările de proiectare pe Mesager, Transnistriei, Industrialei, Bâcului. Vom începe reparația capitală a podului de pe strada Mihai Viteazul. Vom avea un program special pentru reparația și întreținerea căilor de comunicație. Completarea Parcului de Autobuze.Am câteva idei aici, nu vrem să procurăm 5 sau 10 autobuze, vrem să avem o intervenție serioasă pentru a soluționa complex problema legată de trafic, de confortul transportului urban, de conexiunile care sunt atât cu suburbiile cât și în interiorul orașului. Ne propunem să reparăm o bună parte din subteranele din capitală în baza unui plan de dezvoltare a Chișinăului”.
Primarul general al municipiului Chișinăul a subliniat că în haznaua orașului veniturile vor constitui 4,3 miliarde, iar cheltuielile – 4,3 miliarde de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.