„Există o prietenie testată în mai multe circumstanțe, am purtat negocieri și anterior, nu am reușit să co-optăm o alianță pentru Chișinău, dar cred că această colaborare este firească între oameni care au același ideal. Suntem un partid intelectual, de o factură deosebită”, a spus Octavian Țîcu.
La rândul său, Vlad Țurcan a precizat că unul dintre motivele consolidării celor două forțe unioniste ține de dorința de a le oferi o replică puternică socialiștilor:
„Ne-am consolidat puterile pentru a da o replică puternică socialiștilor și după aceea să-i putem aduna împreună pe toți cei care gândesc ca noi și își văd viitorul în acest teritoriu într-o formulă modernă, europeană, românească. Orgoliile și alte slăbiciuni umane trebuie să cedeze în aceste perioade istorice și depinde de noi ca să creăm asemenea elemente”.
AGORA amintește că Președintele Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, a anunțat pe 30 decembrie că demisionează din fruntea PPR și părăsește și formațiunea. Acesta a invocat diferența de opinii dintre el și colegii săi. Mai mult, el a anunțat că s-ar putea alătura Partidului Unității Naționale, condus de Octavian Țîcu.
Precizăm că, pe 23 decembrie, PUN a refuzat propunerea PL de a forma un bloc politic comun. Președintele partidului, Octavian Țîcu, a menționat că vede o eventuală fuziune cu PPR.
Pe 28 august, Vlad Țurcanu a fost ales președinte al Partidului Popular Românesc, fostul Partid Liberal Reformator.
Ulterior, Țurcanu a candidat la funcția de primar al capitalei și a acumulat 0,81% din voturile alegătorilor.
Vlad Țurcanu a fost, timp de patru ani, consilier și purtătorul de cuvânt a președintelui Nicolae Timofti în perioada 19 aprilie 2012 până la 21 ianuarie 2016. Politicianul este cunoscut pentru activitatea sa în calitate de jurnalist. Țurcanu a fost în trecut membru al Consililului Coordonator al Audiovizualului, iar în 2009 a fost director dezvoltare la programul mass-media al Institutului american IREX, USAID.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.