AGORA își numără bobocii: Care au fost cele mai citite știri în anul 2019 și ce evenimente au stârnit curiozitatea moldovenilor

AGORA își numără bobocii: Care au fost cele mai citite știri în anul 2019 și ce evenimente au stârnit curiozitatea moldovenilor

Evenimente politice, sociale, culturale, știri pozitive și mai puțin. Toate s-au regăsit în anul trecut pe site-ul nostru. Jurnaliștii AGORA au încercat să țină pulsul evenimentelor și să relateze la minut despre toate lucrurile importante care s-au întâmplat în țară. Pășind în noul an am numărat totalurile muncii noastre și am făcut un top al celor mai citite știri. 

Locul 1: Profesorul de istorie care a recitat o poezie în așa-zisa limbă moldovenească

Publicitate

Cea mai citită știre din anul 2019 de pe AGORA a fost despre profesorul de istorie care, în ajun de Ziua Limbii Române, ne-a făcut și o demonstrație, recitând o poezie în așa-zisa limbă moldovenească.

„Avem o limbă română, un grai moldovenesc, dacă vorbim frumos, nu călcăm în străchini. În rest, lasă de dorit. La noi majoritatea nu vor să vorbească. În loc să pună creierul în mișcare, vorbesc ce le nimerește în cale”, a spus Ion Rotaru.

Știrea a acumulat aproape 77 000 de vizualizări.

Locul 2: Maia Sandu, despre schemele ilicite de delapidare a banilor publici

Știrea în care Maia Sandu se arată surprinsă de numărul foarte mare de scheme ilicite de delapidarea banilor publici, care au fost inventate și puse în aplicare în ultimii ani în Republica Moldova, se clasează pe locul 2 în topul celor mai citite știri de pe site-ul nostru.

„Știam că schemele există peste tot. Surprinde numărul lor. Și probabil că după ce vom avea investigațiile finalizate, o să ne surprindă și dimensiunea acestor scheme”, a declarat prim-ministra de atunci la ședința Executivului.

Știrea a acumulat aproape 55 000 de vizualizări.

Locul 3: Accidentul de la Alba-Iulia

Tragedia care a avut loc pe 30 septembrie pe strada Alba-Iulia, când un autoturism de marcă Porsche Cayenne a intrat cu viteză într-un troleibuz, a trezit interesul a aproximativ 54 000 de oameni. În urma ciocnirii violente, troleibuzul a ajuns pe trotuar. Accidentul rutier a luat viața unui bărbat, iar alte circa 17 persoane au ajuns la Spitalul de Urgență. Ulterior, și șoferița mașinii s-a stins la spital.

Locul 4: Cum reacționăm la situațiile de conflict cauzate de vecinii gălăgioși

Situații de conflicte cauzate de vecini gălăgioși nu sunt o noutate pentru societatea noastră, însă nu întotdeauna știm cum să reacționăm la ele. În luna ianuarie, jurnaliștii AGORA au selectat câteva întrebări frecvente despre relațiile dintre vecini, însoțite de explicațiile juriștilor. Știrea s-a bucurat de interesul a 51498 de cititori.

Locul 5: Deschiderea magazinelor Kaufland

Știrea care anunța deschiderea celor două magazine Kaufland în capitală nu i-a lăsat indiferenți pe cititorii noștri. Aceasta a avut 46 700 de accesări.

Locul 6:Polițiștii care și-au arătat susținerea față de Guvernul Sandu

Știrea despre un grup de ofițeri, angajați ai Poliției care și-au declarat public susținerea față de Guvernul condus de Maia Sandu a acumulat 43 335 de vizualizări. Oamenii legii și-au îndemnat atunci și colegii să le urmeze exemplul.

Locul 7: Povestea moldovencelor care au plecat să-și trăiască dragostea în altă țară

Istoria a două femei care locuiesc de peste șase ani într-o țară europeană și sunt căsătorite de doi ani a stârnit interesul a peste 36 000 de oameni. Pentru ele, plecarea din țară a fost singura soluție. Au plecat pentru că în Republica Moldova nu ar fi putut crea o familie și poate că nici nu ar fi reușit să-și păstreze dragostea sub presiunea societății.

Locul 8: 39 de cadavre descoperite într-un camion, în Marea Britanie

Cazul celor 39 de cadavre descoperite într-un camion, în Marea Britanie, s-a bucurat de popularitate în rândul cititorilor AGORA. Aceasta a fost accesată de 35740 de persoane. Printre defuncți se numără 31 de bărbați și opt femei. Corpurile au fost trimise la autopsie, iar legiștii urmează să stabilească din ce cauză s-a produs decesul și dacă moartea a fost sau nu violentă.

Locul 9: Biletele de troleibuz se schimbă la față

Știrea despre noul model de bilete de călătorie cu troleibuzul a fost citită de 33 600 de persoane. Potrivit autorităților, noile modele dispun de elemente de securitate sporită, în comparație cu cele de tip vechi, pentru a reduce posibilitatea de falsificare.

Locul 10: Reacția ASP la scrisoarea unui tânăr care nu a susținut examenul practic

Reacția Agenția Servicii Publice la scrisoarea deschisă semnată de un tânăr care nu a susținut examenul practic pentru a obține permisul de conducere a fost citită de 31364 de persoane. Potrivit instituției, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidat a fost calmă, corectă și respectuoasă.

În anul 2019 site-ul nostru a fost vizitat de 3,022,258 de persoane.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal