Proiectul arenei pare să fi prins o nouă viață odată cu învestirea Guvernului Chicu. Spre deosebire de fosta guvernare care considera Arena Chișinău „o construcție grandioasă fără plan de dezvoltare”, noul Executiv a calificat construcția drept un „obiect cu valoare enormă”.
În toamna anului 2019, Arena Națională a fost transmisă din administrarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în administrarea Agenției Proprietății Publice, subordonată Ministerului Economiei și Infrastructurii. La acel moment, capitalul social al SRL-ului „Arena Națională” era de 621 de milioane de lei.
Capitalul social al întreprinderii reprezintă capitalul efectiv depus de către acționari sau asociați.
Potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului ne va costa 43 de milioane de euro. Banii sunt investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni.
Precedenta guvernare în frunte cu Maia Sandu afirma că în spatele Arenei Chișinău ar sta o schemă. Cele zece hectare pe care se construiește complexul de agrement sunt de fapt 69 de hectare în acte, spune șeful de la Economie, menționând că Arena Chișinău nu va fi capabilă să asigure un flux suficient de mare de vizitatori zilnici pentru a acoperi cheltuielile, iar partea turcă are dreptul să preia cele 59 de hectare și să le împartă cesionarilor după bunul plac.
Actuala guvernare promisese că edificiul va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie 2020.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.