Colectarea și producerea datelor statistice se va realiza conform unei metode moderne. Biroul Național de Statistică a dat start unui nou proiect care își propune să revizuiască numărul populației pe vârste și sexe, pentru perioada 2014‑2019 din fiecare localitate a țării, aplicând definiția internațională de „reședință obișnuită”.
De asemenea, BNS va estima migrația internă și migrația internațională la nivel teritorial. Procedura va avea la bază datele Agenției Servicii Publice despre schimbarea domiciliului și informațiile despre raversările frontierei de stat de persoanele fizice, oferite de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.
În cadrul aceluiași proiect, BNS va beneficia de suport tehnic în modernizarea infrastructurii și echipamentului electronic utilizat pentru modalități noi de colectare și procesare a datelor.
Proiectul, în valoare de 566 620 USD, care se desfășoară în perioada decembrie 2019-decembrie 2021 și își propune să sporească dezvoltarea instituțională a BNS, în baza Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2020 și să îmbunătățească capacitățile BNS de a produce și a disemina date demografice calitative, conforme cu standardele internaționale și în timp util.
În luna iulie 2019, BNS a prezentat numărul revizuit al populației Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018, inclusiv datele despre migrația internațională la nivel național. Astfel, pentru anul 2018, numărul populației cu reședință obișnuită în țară a constituit 2,68 milioane de persoane, iar migrația netă internațională a constituit minus 48,6 mii persoane.
Vezi și aceste știri

Centrul GDM anunță că va depune o plângere la Poliție în urma declarației emisă de Mitropolia Moldovei

Un cuplu iranian care s-a filmat dansând în centrul Teheranului în sprijinul protestelor, condamnat la peste 10 ani de închisoare (VIDEO)

R. Moldova, condamnată din nou la CtEDO pe cazul privării ilegale de libertate a omului de afaceri Valentin Eșanu (DOC)
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
