UPDATE 9:12 Agenția Reuters transmite, cu referire la Ambasada Ucrainei în Iran, că prăbușirea avionului a fost cauzată de defecțiuni tehnice, „nu de terorism”.

UPDATE 9:08: Unian.ua transmite că salvatorii au descoperit cutia neagră a avionului. Aceasta a fost transmisă anchetatorilor.

UPDATE 9:05: Majoritatea pasagerilor care zburau spre Kiev erau cetățeni iranieni, scrie Agenția RIA Novosti, cu referire la oficiali de la Teheran.

UPDATE 8:32: Publicația rusească Meduza prezintă două versiuni ale tragediei. Ei citează presa iraniană, care invocă „probleme tehnice”. În același timp, Meduza citează și o publicație din Iordania, Al-Hadath care scrie că Boeingul a putut fi lovit de un proiectil. De precizat că în noaptea tragediei, Iranul a atacat cu rachete două baze militare ale SUA, drept răspuns la uciderea generalului Soleimani. 

UPDATE: Din start se anunța că la bordul avionului erau 180 de persoane. Ulterior, conform oficialilor iranieri, cifra pasagerilor a fost corectată în 170 de oameni, scrie unian.ua.

Corpurile victimelor vor fi greu de recunoscut din cauza exploziei care s-a produs la prăbușire, spune șeful serviciilor de urgență din Teheran. Medicii legiști încearcă acum să adune toate rămășițele umane de pe un teritoriu de peste două hectare.

În prezent, la fața locului lucrează 22 de echipe de salvatori. 


Știrea inițială:

Avionul ucrainean Boeing-737 cu 170 de pasageri la bord s-a prăbuşit la puţin timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Tehreran, conform agenţiei de stat Fars, citată de BBC.

Informaţiile preliminare indică faptul că avionul avea destinaţia Kiev.

Televiziunea de stat iraniană anunță că „nu sunt supraviețuitori” în cazul avionului prăbușit, relatează The New York Times. 

Câteva fotografii postate de canalul de Telegram Mash:


Agenția de presă Unian.ua a postat un video al momentului prăbușirii avionului:


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!