UPDATE 10:34 Ministrul de Externe al Ucrainei a venit cu lista exactă a celor decedați și naționalității acestora: Iran - 82 de cetățeni, Canada - 63, Ucraina - 2 pasageri și 9 membri ai echipajului, Elveția - 10, Afganistan - 4, Germania - 3, Marea Britanie - 3.


Compania UIA a anunțat, într-un briefing de presă, că a decis să întrerupă zborurile spre Iran pe o perioadă nedeterminată.  De asemenea, conducerea companiei a anunțat că a fost creată o comisie specială pentru a lucra la fața locului, iar în componența acesteia vor fi și angajați ai UIA.

Operatorul avia a spus că la bord se aflau 167 de pasageri și nouă membri ai echipajului. 

Căpitanul avea o experiență de 11 mii de ore de zbor, iar co-pilotul – peste șapte mii de ore de zbor.

Preliminar, conform companiei, la bord se aflau doi pasageri ucraineni, restul fiind cetățeni din Canada, Iran, Elveția, Germania și Afganistan. Întreaga listă a victimelor va fi afișată pe site-ul companiei. Versiunile despre cetățeniile victimelor variază de la sursă la sursă. Spre exemplu, Unian.ua scrie că ar fi vorba despre 15 ucraineni. Vom reveni cu informația exactă după ce aceasta va fi plasată pe site-ul oficial al UIA.

Echipa tehnică a declarat că Boeingul 737 era produs în 2016, nu a avut deficiențe tehnice, iar pe 6 ianuarie a fost verificat ultima dată.

Citiți aici știrea inițială despre accidente: Un avion ucrainean, cu 170 de pasageri la bord, s-a prăbușit la Teheran, la scurt timp după decolare

Vizionați briefingul (în limba rusă) mai jos:Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!