Serviciul de securitate al Ucrainei a confirmat informația că două persoane așa și nu au ajuns pe avionul care s-a prăbușit.

„Avem lista a 169 de oameni care s-au înregistrat drept pasageri la această cursă, însă în avion s-au îmbarcat 167 de pasageri. Doi oameni nu au urcat la bordul navei care zbura din Teheran”, a spus șeful Serviciului de Protecție și Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov. 

Danilov a precizat că cei doi oameni nu sunt cetățeni ucraineni.

Amintim că un avion de pasageri al companiei UIA, cu 176 de persoane la bord, dintre care 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice.

Mai multe companii aeriene au anunțat că și-au redirecționat zborurile pentru a evita spațiul aerian de deasupra Iranului și Irakului, după ce Administrația Federală a Aviației a interzis transportatorilor americani să opereze în zonă, pe fondul tensiunilor dintre SUA și Orientul Mijlociu.

Printre acestea se numără Lufthansa, Air France, Transport Canada, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Qantas Airways, Korean Air Lines ori Thai Airways.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!