Decizia vine în contextul în care rețelele de socializare sunt supuse unor presiuni referitoare la conținutul ofensator, care apare deseori în cadrul comentariilor. În acest context, directorul general al Twitter, Jack Dorsey a anunțat încă din 2018 că dorește să promoveze măsuri care să limiteze mesajele ofensatoare de pe această platformă.

„Dorim să îi ajutăm pe utilizatori să se simtă în siguranță atunci când se implică în conversații pe Twitter, oferindu-le mai mult control asupra conversațiilor pe care le inițiază”, a anunțat compania.

Twitter a lansat anul trecut o opțiune care le permite utilizatorilor săi să ascundă anumite comentarii la postările acestora, ca parte a unui demers de a elimina comentariile abuzive și de a transforma platforma online într-una mai prietenoasă cu utilizatorii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!