Potrivit șefei Direcției municipale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, copilul de șase ani, care este cetățean străin, s-a simțit rău pe 30 decembrie 2019.

„Mama refuza inițial internarea. Pe 31 decembrie, după a doua intervenție, a fost internat la Centrul Mamei și Copilui. A primit lecuirea necesară, dar starea se agrava și pe data de 8 ianuarie băiețelul a decedat”, a spus aceasta.

Tatiana Bucearschi a menționat că toți cei care au interacționat cu victima au fost verificați de medici. „Un copil de patru ani a fost internat în spital. Primește tratament, merge spre vindecare. Ambii copii nu erau vaccinați”, a adăugat ea.

Șefa direcției a mai spus că mama băiatului decedat susține că victima s-ar fi molipsit cu gripă în Republica Moldova. Tatiana Bucearschi a explicat însă că starea gravă a copilului arată că acesta era deja bolnav la venirea la Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!