Potrivit Moldopres, conceptul instituției a fost negociat de către guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah la Ankara și conducerea Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă , la sfârșitul anului 2019.

Printre priorităţile noului colegiu de la Comrat va fi pregătirea specialiştilor în domeniul sistemelor şi tehnologiilor informaţionale.

Potrivit Gagauzinfo.md, Universitatea Tehnică din Moldva va delega pedagogi calificaţi pentru a sprijini primele etape ale activităţii instituţiei de învăţământ tehnic al noului colegiu, iar Colegiului de Inginerie din Strășeni va asigura schimbul de experiență, dar și consultanță cadrelor de la noua instituție de învățământ de la Comrat.

Amintim că în timpul ceremoniei de decorare a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu Ordinul Gagauz Yeri, de către Igor Dodon, a fost anunțată inițiativa de construcție a acestui colegiu, pentru care sunt prevăzute 5 hectare de pământ.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!