Potrivit CA, o plângere în acest sens a fost depusă de către organizația neguvernamentală WatchDog, în 9 ianuarie, scrie mediaazi.md.

Reprezentanții acesteia cer ca toate cele 3 televiziuni să fie sancționate. Potrivit lui Dragoș Vicol, în document se arată că difuzarea mesajului lui Vladimir Putin ar fi atins securitatea spațiului informațional din Republica Moldova.

Mai mult, Valeriu Pașa, reprezentantul WatchDog consideră că CA era obligat să se autosesizeze, după ce discursul președintelui Federației Ruse a fost dat pe post. Cu toate aceste, șeful CA a declarat pentru sursa citată că discursul lui Vladimir Putin nu a avut caracter militarist.

De cealaltă parte, Dragoș Vicol consideră că discursul lui Vladimir Putin nu se încadrează în categoria materialelor ce cad sub incidența articolului menționat și, respectiv, amenda nu poate fi aplicată.

Amintim că anterior Consiliul Audiovizualului a aplicat o amendă postului de televiziune Prime TV, în valoare de 70 mii de lei, în baza unei sesizări depuse de WatchDog, pentru că ar fi difuzat un discurs cu caracter militarist al lui Vladimir Putin, la Moscova.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!