Mai mult, Igor Dodon a calificat declarația lui Pompeo drept o motivație în lupta cu corupția în Republica Moldova, inițiativă care susține că îi aparține.

„Plahotniuc nu este primul pe care după ce a acăpărat o țară, l-a așteptat o asemenea soartă. Și alți lideri politici, care au acționat motivați doar de propriile interese, au ajuns la fel”, a explicat Igor Dodon sursei citate.

În februarie 2019, Ministerului de Interne al Rusiei a declarat că îl consideră pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova participant la organizarea scoaterii din Federația Rusă, în perioada 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble (echivalentul a circa 500 de milioane de euro). 

Amintim că astăzi, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a vizat într-o declarație pe fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe Twitter, Pompeo spune că denunță public acțiunile lui Plahotniuc și că SUA „stă alături de Moldova în lupta contra corupției”.

Mai devreme, câțiva politicieni au reacționat la decizia Washingtonului. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!