„La câte cunoaște dlui și cât de mult a fost în vârful picului de lance, eu cred că el va fi omorât, dacă ajunge în Republica Moldova. Anume ca să nu poată dezvălui din tot ce știe. Asta mă face să nu fiu optimist, când mă gândesc la posibilitatea ca el să fie readus în țară. Din păcate. Pentru că nimeni nu o să-i poată garanta siguranța. Anume sistemul în vârful căruia s-a aflat, îl va nimici. Pentru că el se va porni împotriva sistemului”, a declarat Bolea.

Mai mult, acesta a punctat că Justiția, în forma în care funcționează în prezent în RM, nu i-ar putea asigura integritatea, și nici o decizie echitabilă. La rândul său, vicepreședintele Legislativului Alexandru Slusari își dorește ca fostul șef al democraților să revină acasă. 

„Eu aș prefera să-l văd cât mai repede în RM. Vlad Plahotniuc știe foarte multe despre actuala clasă politică. Eu vreau ca el să se întoarcă în țară, să aibă cel mai echitabil proces, dar în cadrul acestui proces să-i cunoaștem și pe ceilalți eroi”, a punctat politicianul.

Amintim că astăzi, Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a vizat într-o declarație pe fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Într-o postare pe Twitter, Pompeo spune că denunță public acțiunile lui Plahotniuc și că SUA „stă alături de Moldova în lupta contra corupției”. Astfel, atât Plahotniuc cât și soția sa, Oxana Childescu, dar și ambii fii ai săi au fost declarați indezirabili.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!