„Zilele acestea îmi vine un singur gând: nu doresc nimănui să fie judecat de justiția din țara noastră. Nu este despre Morari. El, probabil, are pentru ce să răspundă. Întrebarea mea este dacă el nu este folosit drept țap-ispășitor, în timp ce alții, cu „probleme” poate mai mari decât ale lui Morari, sunt bine-mersi”, a scris Olesea Stamate pe Facebook.

„Se creează impresia că guvernarea încearcă să răspundă dorinței „de sânge” a cetățenilor. Dar oare așa justiție vrem noi? Selectivă, reglări de conturi? În orice caz, acțiunile ulterioare ale PG în dosarele pe care le-a preluat (inclusiv finanțarea PSRM), precum și pornirea investigațiilor în privința altor procurori cu probleme, vor confirma sau infirmă ipoteză”, a adăugat fosta ministră.


Pe 13 ianuarie 2020, Viorel Morari a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. El a spus că va contesta decizia magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Amintim că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie. Acesta este bănuit de abuz în serviciu și fals în acte publice.

Mai exact, Morari este suspectat că, în martie 2017, a înregistrat, contrar cerințelor legale, o plângere depusă de fostul președinte PDM, Vlad Plahotniuc. Ulterior, ar fi falsificat mai multe acte procesuale pe parcursul urmării penale, cu scopul de a-și proteja interesele sale, dar și pe cele ale lui Plahotniuc și ale oamenilor din anturajul lui, pentru ca aceștia să nu fie bănuiți în cauza penală privind furtul miliardului.

Precizăm că Viorel Morari pledează nevinovat. El a spus că reținerea sa are scopul de a distrage atenția publică. Acțiunea ar fi fost comandată de președintele Igor Dodon și de conducerea Procuraturii Generale, a menționat el. Șeful statului și PG nu au venit cu o replică în acest sens.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!