Potrivit PPDA, instituțiile statului ar fi capturate de președintele, Igor Dodon, iar Republica Moldova are nevoie de un sistem puternic antidemocratic.  

„Situaţia politică s-a agravat considerabil după ce Dodon a preluat puterea prin minciună şi trădare și împinge ţara în zona turbulenţelor sociale şi a izolării internaţionale. Astăzi, necesitatea unității forţelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016”. 

Astfel, membrii PPDA, spun că una dintre soluții ar fi un candidat comun la alegerile prezidențiale din partea tuturor partidelor de dreapta

„Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic. Astfel, vom demostra cu toţii că ne pasă cu adevărat de ţara noastră, că suntem capabili să renunţăm la propriile orgolii politice de partid, că promisiunile făcute cetăţenilor nu sunt de ordin exclusiv electoral, ci au ca reper dorinţa sinceră, nealterată de veleităţi personale”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Precizăm că președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că din partea formațiunii pe care o reprezintă la alegerile prezidențiale va participa persoana care are cele mai mari șanse de câștig. Sandu a evitat să spună concret dacă ea va fi cea care se va lansa în cursa electorală.

Amintim că la scrutinul prezidențial din 2016, în turul doi, candidații care au luptat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova au fost Maia Sandu și Igor Dodon, cel din urmă menționat obținând funcția.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!