Proiectul de lege va fi înregistrat astăzi și urmează să fie propus spre vot în Parlament. 

„Acest proiect prevede transparentizarea activității Parlamentului și anume publicarea amendamentelor deputaților pe site-ul Parlamentului. La fel, publicarea întrebărilor și interpelărilor, precum și publicarea luărilor de cuvânt ale deputaților”, a declarat deputata blocului ACUM, Galina Sajin. 

Potrivit lui Lilian Carp, modificările în regulamentul Parlamentului sunt necesare pentru o mai bună monitorizare a activității deputaților. 

 „Noi nu știm cine sunt deputații care au propus aceste amendamente, decât doar presa dacă află cine sunt ei. Uneori se schimbă textul. Am avut așa caz cu gazul, când am avut un amendament ascuns. Știm că populația scrie anumite plângeri despre activitatea deputaților și vrem să știm când a intrat pe pagina Parlamentului, cine a scris și la fel, e important să știm câte interpelări au avut deputații. Așa vom putea monitoriza și activitatea lor”, a argumentat deputatul, Lilian Carp. 

Citește și: Bugetul de stat pentru 2020 a fost votat în lectură finală. Mai mult de jumătate din cele 131 de amendamente, respinse

Indexarea pensiilor de două ori pe an, adevărată doar pe jumătate? Cum un socialist a schimbat legea în ultimul moment

Cum un amendament „ascuns” de PD a făcut posibilă organizarea referendumului în ziua alegerilor parlamentare

Pentru ca acest proiect să fie adoptat de Parlament e nevoie de votul a 51 de deputați. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!