Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în urma mai multor sesizări s-a constatat că unele manuale nu sunt distribuite în unele localități sau nu sunt livrate suficient. 

„În mai multe unități teritorial-administrative numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar este insuficient. De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum. Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional, iar ministerul va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare”, se arată într-un comunicat al ministerului. 

Profesorii și angajații din cadrul instituțiilor de învățământ sunt îndemnați să anunțe autoritățile, dacă întâmpină anumite dificultăți sau sunt martorii unor nereguli. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!