Mai exact, cele cinci partide se obligă să înainteze candidați comuni la alegerile locale, parlamentare și prezidențiale. Formațiunile ar urma să se înregistreze în campaniile electorale drept blocul electoral „Unirea”.
„Sperăm că acesta va fi primul pas în constituirea unei mișcări largi naționale pentru a putea opri expansiunea imperiului rus”, a declarat președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc.
„Astfel, punem capăt dezbinării din țara noastră, permitem ca fiecare vot dat să fie un vot util, cu speranță, un vot pentru adevăr, o viață mai bună în cadrul României. De azi, fiecare cetățean are posibilitatea de a vota cu inima curată”, a spus liberalul Dorin Chirtoacă.
„Îndemnăm și alte forțe politice să adopte asemenea decizii mature și să se alăture mișcării noastre”, a subliniat președintele interimar al PNL, Ion Calmâc.
„Am ales data de 15 ianuarie pentru constituirea mișcării politice „Unirea”, pentru că insistăm ca Eminescu să nu ne fie doar martor, ci instanța supremă a acestui act. Vorba poetului: Eminescu să ne judece”, a menționat președinta interimară a PPR, Tatiana Potâng.
„Nu facem o uniune de cinci partide, ci o mișcare largă națională pentru unirea Basarabiei cu România, în care încape toată lumea”, a accentuat liderul USB, Valeriu Munteanu.
Liderii celor cinci formațiuni politice au spus că vor face public acordul semnat pe 15 ianuarie.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.