A pus stop pe grijile cotidiene și a pornit într-un tur în jurul lumii. Moldoveanca Natalia Ciobanu, despre pasiunea pentru călătorii (VIDEO)

A pus stop pe grijile cotidiene și a pornit într-un tur în jurul lumii. Moldoveanca Natalia Ciobanu, despre pasiunea pentru călătorii (VIDEO)

Moldoveanca Natalia Ciobanu s-a stabilit cu traiul în Franța acum 20 de ani. Acolo activează în calitate de logopedă. Recent, a decis să pună stop pe grijile cotidiene și să-și ia o pauză de un an pentru a se aventura într-o călătorie în jurul lumii. Într-un interviu pentru EA.md, Natalia Ciobanu a povestit ce impresii i-au lăsat cele peste 60 de țări vizitate.

„Ideea a venit de la un vis din copilărie, dar s-a transformat mai mult ca dezvoltare personală, pentru că voiam să ies din zona de confort și să-mi trimit niște provocări. Să văd unde sunt limitele mele, să mă analizez pe mine însămi și să fac niște transformări”, a povestit Natalia.

A acceptat provocarea fără ezitare provocarea, cumpărând bilete de avion cu doar două zile înainte de plecare:

„M-am uitat pe internet fără să știu dacă încep cu Asia sau America de Sud. În orice caz, voiam să încep cu vara, iar în luna ianuarie biletul cel mai ieftin a ieșit în Buenos Aires, cu 289 de euro, din Paris. Am ajuns în Buenos Aires, m-am agățat de un băiat care avea un hostel, am luat taxi împreună, iar așa am descoperit și mijloacele de a călători cât mai ieftin. Apoi m-am stabilit pe trei zile la același hostel, am vizitat ce am putut să vizitez în Buenos Aires, o capitală foarte frumoasă. Am întâlnit și alți turiști care călătoresc de ani de zile, mi-au dat multe idei, am citit și bloguri, și încetul cu încetul, foarte spontan, s-a făcut toată călătoria aceasta”.

„Sunt țări unde am stat o săptămână, în unele destinații 2-3 zile. Dacă nu îmi plăcea, îmi schimbam locul imediat. În Japonia am stat aproape trei săptămâni. Depinde de țară și de ceea ce îmi permiteam eu să fac. Spre sfârșitul călătoriei, mi-am dat seama că aveam provocări. De exemplu, în Noua Zeelandă provocarea mea a fost să mă deplasez cu autostopul, fiindcă transportul costa foarte scump. Astfel, nu m-a costat niciun bănuț ca să merg dintr-o localitate în alta. Oamenii au fost foarte primitori, îmi propuneau să stau la ei acasă gratis, să mă hrănească, să-mi dea de mâncare pentru a doua zi, a fost ceva superb”, a povestit aventurista.


Cele mai ieftine vs cele mai scumpe țări

„Asia, ca și continent, este foarte ieftină, dacă ar fi să excludem Japonia, Coreea de Sud, Singapore. Totuși, cea mai ieftină destinație a fost Iran. În Iran, cu 100 de euro pe săptămână am și invitat iranieni care să vină cu mine la cină, la prânz. Să aveți o idee: pentru trei salate mari și trei băuturi am plătit 5 euro. Pentru o cină în două persoane am plătit 10 euro cu trei feluri de mâncare și băutură. Toate vizitele sunt foarte ieftine. Sri Lanka, Malaezia, Indonezia, la fel, sunt este foarte ieftine. Cele mai scumpe rămân a fi Japonia, Singapore, Coreea, Australia, Noua Zeelandă și Noua Caledonie”, a spus Natalia Ciobanu.


Atenție, pericol de aventură!

„În Sri Lanka au fost atacuri în luna aprilie, iar eu mi-am făcut viza cu două zile înainte de tragedie. Totuși, m-am dus acolo pentru trei săptămâni. M-am simțit în siguranță în acea perioadă, pentru că erau militari și poliție peste tot”, a povestit ea.

Aventurista a fost îndemnată să renunțe la ideea de a vizita Iranul. „Mulți prieteni mi-au zis să nu merg, dar o franțuzoaică, care este prietena mea și care tot a călătorit în lumea întreagă, a zis că, pentru ea, oamenii cei mai prietenoși sunt în Iran. M-a îndrumat să merg încolo, și într-adevăr, atât e de sigur, la ora 03:00 noaptea poți să mergi pe stradă oriunde și nu ți se întâmplă nimic”, a menționat aceasta.


„Cel mai periculos pentru mine a fost totuși Brazilia, acolo am făcut o vizită cu un ghid în favelă. Am văzut chiar oameni cu arme. Iar ghidul mi-a spus că ei în orice moment pot să tragă, dacă nu ești în momentul potrivit, la locul potrivit. Am văzut chiar urmele gloanțelor pe pereții caselor. Mi s-a spus că oameni nevinovați mor în așa cazuri. În acel moment, mi-am dat seama că, uneori, există și riscuri”, a declarat Natalia Ciobanu.

Cât costă turul în jurul lumii

Moldoveanca a spus că toată aventura a costat-o 18.000 de euro. 

„Am pus pe o hartă, într-o aplicație, statutul „been”, adică „am fost acolo”, și m-am uitat că printre cele 40 de țări pe care le-am văzut eu, dar și cele peste 20 văzute înainte de această călătorie, am fost doar în 27% de pe globul pământesc. Deci am încă multe. Aș vrea să ajung din nou în America Centrală, că am fost doar în Panama și Costa Rica. Sunt foarte multe țări frumoase și ieftine. Și în Africa, Tanzania, Cehia, totul o să se petreacă din improvizație spontană, în sensul că nu știu nimic ce o să fie. Vreau într-o săptămână să plec și încă nu știu unde”, a povestit ea, nerăbdătoare să se avânte în noi aventuri. 

Vezi și aceste știri
Modificări în Programul „Prima Casă”: Vor putea beneficia și cei care au luat credite până la lansarea proiectului

Modificări în Programul „Prima Casă”: Vor putea beneficia și cei care au luat credite până la lansarea proiectului

Au plecat spre Antarctida. Expediția unui grup de aventurieri din R. Moldova și România (FOTO)

Au plecat spre Antarctida. Expediția unui grup de aventurieri din R. Moldova și România (FOTO)

Harry şi Meghan renunță la denumirea de „Sussex Royal”

Harry şi Meghan renunță la denumirea de „Sussex Royal”

Advertoriale
În doar câteva secunde, îți poți transforma ochelarii de vedere în unii de soare. Vezi cum e posibil (VIDEO)

În doar câteva secunde, îți poți transforma ochelarii de vedere în unii de soare. Vezi cum e posibil (VIDEO)

MAIB – un angajator inovativ și atractiv pentru tineri. Iată cum i-a convins (FOTO)

MAIB – un angajator inovativ și atractiv pentru tineri. Iată cum i-a convins (FOTO)

Sistemul de plată Garmin Pay a devenit disponibil pentru cardurile Mastercard de la Victoriabank

Sistemul de plată Garmin Pay a devenit disponibil pentru cardurile Mastercard de la Victoriabank

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • PlayGround cu Alexandru Baltag: 100 de stații electrice până la sfârșitul lui 2020
  PlayGround cu Alexandru Baltag: 100 de stații electrice până la sfârșitul lui 2020
 • Nota de plată a lui Alexandru Luchianov. Despre profitul vinăriei Et Cetera, bani pierduți, dezvoltare personală și cum e să faci business cu fratele (VIDEO)
 • PlayGround cu Lisa Guțu: Cum dezvolți un fintech de milioane de dolari
 • PlayGround cu Vitalie Tătaru: Digital Banking
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Ca doi cetățeni de rând! Prinţul Harry și Meghan Markle au uitat de aparițiile elegante (Foto)
 • 6 mituri despre epilarea definitivă cu laser
Cele mai populare
 • 1
  CSM acuză autoritățile de „atentat la independența justiției”
 • 2
  Chicu, către judecători: „Un bănuț nu transfer pe cauzele CtEDO, până nu-i scoatem din voi”
 • 3
  „Niciodată nu deconectez telefonul de la internet”. Ce spun moldovenii despre rețeaua care le-a schimbat viața (VOX POPULI)