Ce este intervenția de abdominoplastie și cum schimbă viața pacienților?

Ce este intervenția de abdominoplastie și cum schimbă viața pacienților?

Faci exerciții zilnic, mergi la sala de fitness și te ții de o dietă alimentară sănătoasă, iar cifrele de pe cântar devin tot mai mici, dar totodată aspectul exterior al abdomenului rămâne... același. Mereu ai senzația că încerci să ascunzi ceva. Centura lată, lenjeria modelatoare și cămășile puse în pantaloni pot rămâne în trecut. Dacă acel abdomen plat și subțire pare a fi un lucru de neatins, atunci soluția este abdominoplastia. Ce este acesta și cum poate schimba viața ta, vom explica următoarele rânduri.

Ce este intervenția de abdominoplastie?

Abdominoplastia este considerată una dintre cele mai cardinale operații plastice, dar totodată se numără și printre primele zece cele mai solicitate intervenții, la nivel global. O astfel de operație ajuta la refacerea siluetei, evidențierea și subțierea taliei, burta devine plată și elastică. Rezultatul se datorează faptului că doctorii estetici îndepărtează excesul de piele, totodată, reconectând mușchii abdominali, care din anumite motive s-au separat unul de celălalt. Această intervenție este complet sigură și te va ajuta să îndepărtezi unele probleme estetice și funcționale - scapi de ”colăcel”, de pielea lăsată, de vergeturi și scazi riscul unei hernii ombilicale.

Publicitate
...

Efectele operației de abdominoplastie sunt simțite și vizibile imediat, deși, pentru a obține rezultatul dorit poate fi nevoie de câteva luni. Chiar dacă vei adăuga câteva kilograme după operația plastică, ele nu se vor răsfrânge asupra abdomenului tău. Este cert că după intervenție pe zona dată nu se mai depune grăsime.

Când este nevoie să recurgi la operația de abdominoplastie?

Fie că vorbim despre bărbați sau femei, nu există vreo restricție în cazul abdominoplastiei - important este ca sănătatea pacientului să fie în regulă și greutatea stabilă. Dacă cineva are ca scop să mai dea jos câteva kilograme, atunci medicii recomandă acest lucru înainte de a ajunge pe masa de operație. La fel, atunci când este planificată o sarcină, este bine să lași intervenția după naștere, deoarece mușchii întinși în timpul operației pot avea de suferit, iar rezultatul nu va fi cel așteptat.

Cum poate abdominoplastia schimba viața ta?

Pentru început vei deveni mulțumit de felul cum arăți - lucru care se reflectă în relațiile pe care le ai atât cu cei apropiați, cât și în cele de tip profesional. Dar, pe lângă aceasta vei reuși să te simți mai bine și la nivel fiziologic, deoarece surplusul de piele și grăsime poate fi un impediment la executarea unor sarcini zilnice. De exemplu, ți-ai dorit de mult timp să faci un anumit sport sau dansuri, dar era complicat să o faci. Acum acest vis devine posibil, după operația de abdominoplastie.

Așa cum suntem niște indivizi sociali, nu putem exista fără interacțiunea și contactul cu alți oameni. Lipsa de încredere duce la reducerea calității vieții sociale. Persoanele care aleg să facă operația de abdominoplastie (când este cazul, sigur), devin mult mai sigure în forțele proprii și nu se rușinează să creeze noi legături și să comunice cu diferiți oameni. Plus, chiar dacă este greu să acceptăm, dar felul cum arătăm are impact direct și asupra carierei noastre. Există studii ce demonstrează că persoanele cu fizic atrăgător sunt mai rapid promovate și pot avea salarii mai mari.

Cât costă o abdominoplastie?

Prețul abdominoplastiei variază în funcție de complexitatea operației și nevoile pacientului. De exemplu, la clinica de medicină estetică și chirurgie plastică Alter-MED, din Chișinău, va trebui să scoți din buzunar între 1200 - 3000 euro. Alege cu atenție unde vrei să faci procedura de abdominoplastie, deoarece în joc se află sănătatea ta. Optează pentru servicii verificate și calitative, fără a te lăsa pradă prețurilor dubios de atrăgătoare. Este important felul cum arătăm, dar nu mai mult decât felul cum ne simțim.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal