Previziunile pentru sfârşitul anului 2020 indică o creştere a cursului dolar/euro până la 1,16 dolari/euro, de la 1,10 dolari, conform Bloomberg. Previziunile din anii anteriori s-au dovedit a fi departe de adevăr. Însă, cu toate acestea, convingerile analiştilor sunt prea copleşitoare pentru confortul majorităţii, scrie Ziarul Financiar.
Analizând prognozele celor mai mari bănci precum Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup, BNP Paribas, Merrill Lynch şi Barclays, se observă o majoritate care se pregăteşte pentru o devalorizare a dolarului. Doar Barclays preconizează o întărire a dolarului. În prima jumătate a anului 2020, valoarea dolarului în raport cu euro este setată de băncile JP Morgan Chase, BNP Paribas, Merrill Lynch, Citigroup şi Bank of America la o valoare cuprinsă între 1,14 dolari/euro şI 1,16 dolari/euro. Singura bancă care a setat o previziune optimistă pentru dolar este Barclays, care estimează o creştere a dolarului în raport cu euro la o valoare apropiată de 1,06 dolari/euro.
Deutsche Bank, Goldman Sachs şi Bank of New York Mellon sunt de acord că în 2020 dolarul va ajunge la un declin, iar cererea pentru investiţii riscante va creşte în timp ce banca centrală a SUA (Fed) va menţine sau va scădea dobânzile, conform Financial Times.
Fondul de investiţii BlackRock se aşteaptă la scăderi mici ale dolarului în prima jumătate a anului 2020. Economiştii de la Citigroup anticipează că decizia Fed de a scădea sau de a menţine dobânzile la acelaşi nivel ar putea să fie catalizatorul de cădere al dolarului în 2020, în timp ce câştigurile se erodează din cauza ratelor mici din SUA.
Previziunile analiştilor pentru următorul an reprezintă una din cele mai importante sarcini pe care le au pentru că investitorii şi companiile le folosesc ca pe un ghid pentru a elabora o viitoare strategie de investiţie.
Anul 2020 aduce o incertitudine pentru dolarul american din cauza încetinirii PIB la nivel global şi a razboiului comercial dintre Statele Unite ale Americii şi China. Când investitorii sunt pozitivi, cursul de schimb al SUA are tendinţa de a scădea pentru că investitorii se simt încurajaţi să investească în acţiuni cu risc mai ridicat cum se găsesc în pieţele emergente.
Vezi și aceste știri

„N-a mâncat lupul iarna”: Cum va fi vremea în ultimele zile ale lunii Gerar

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
