Mai stai la dubii dacă să vii sau nu? Iată ce vei afla de la jurnaliștii AGORA la prima ediție AntiConferință. The newsroom

Mai stai la dubii dacă să vii sau nu? Iată ce vei afla de la jurnaliștii AGORA la prima ediție AntiConferință. The newsroom

A trecut exact o săptămână de când am anunțat că punem la cale o nouă nebunie, o altfel de „zi de naștere” la care te invităm să iei parte -  AntiConferință. The newsroom. Ți-am dezvăluit din prima cine vor fi cei care vor urca pe scenă și vor vorbi despre fricile lor, despre provocările peste care au trecut, cum au trecut și de ce mai aleg să facă media într-o perioadă în care presei aproape că i „se cântă prohodul”. Iată ce-ți va povesti fiecare membru al redacției AGORA, la cei șase ani. 

Felicia Nedzelschi, editoră AGORA: Contează și CE spui, nu doar CUM o spui!

„Copilăria mea a fost marcată de o sumedenie de încercări de a dovedi altora că asta nu mă reprezintă. Eu toată viața mă tem să ies din zona de confort și să nu le dau motiv oamenilor să nu mă placă. O preconcepție care se bate ca nuca de perete cu jurnalismul”, spune Felicia. 

La AntiConferință, editora AGORA va povesti de ce atunci când a decis la ce Facultate să dea, nu și-a dorit să ajungă ca Angela Gonța, etalon pe acea vreme pentru multe aspirante în jurnalism, și care era adevărata cauză de ce nu deschidea gura în public. 

Adriana Făureanu, reporteră AGORA: Lăsați copiii să zboare chiar și atunci când încă nu au aripi

„Experiențele trăite în copilărie își lasă amprenta pe toata viața unui om. Așa a gândit și mama mea când la șapte ani i-am spus că voi fi jurnalistă când voi crește mare. Nu a crezut niciodată că voi putea face asta. Mi-a spus-o abia după vreo doi ani de muncă în televiziune. La AntiConferință, prin propriul exemplu, vreau să vă motivez să lăsați copiii să zboare”, este îndemnul Adrianei.  

Dumitru Ciorici, manager dezvoltare Interakt: Conținutul e 50% din rezultat. Restul e inovație

Mai aproape de prezent, Dumitru Ciorici va vorbi despre mass-media în era digitală. Cât de importante sunt instrumentele digitale pentru presă, cât de ușor le e jurnaliștilor să le folosească? Și pentru că cei șase ani de aventură s-au împletiti frumos inovația, de la Dumitru vei afla cum va fi structurat portalul AGORA după 18 februarie 2020. Premiera îți este garantată!

Irina Soltan, reporteră AGORA: Jurnaliștii - medici sau pacienți?

Acum jumătate de an Irina „s-a dezbrăcat de trecut”. A decis să facă o schimbare radicală în activitatea sa. „Nu-mi place să risc și nu știu ce a fost în capul meu când, după opt ani de medicină, am decis să renunț și să mă apuc de jurnalism. Îmi place ce fac acum, dar și aici sunt multe dezamăgiri”, spune Irina. 

Pe cine tratează acum Irina, vei afla la AntiConferință.

Irina Harea-Mardari, reporteră AGORA: Dar cu aspiratorul ce facem?

„Când descriu probleme, jurnaliștii nu pot face multe. Dar pot mai mult decât nimic.” Este unul dintre argumentele de bază care încă o mai ține pe cealaltă Irină legată de acest domeniu al media. S-a lăsat influențată de vizualizări și a renunțat la istoriile umane povestite într-un fel altfel decât la știri. Dar a revenit. Și în toată această poveste își are locul și un aspirator. Ce face cu el? Știi deja când și unde găsești răspunsul.  

Capitolina Turculeț, reporteră AGORA, social-media manager Interakt, studentă la Drept, om tânăr, neliniștit și creativ 

Voi vă mai amintiți ce făceați la 17 ani? Dar ați încercat vreodată să faceți ceva neștiind cum se face? Printr-o astfel de experiență a trecut Capitolina Turculeț din momentul în care a ajuns în redacția AGORA, adică aproximativ acum un an și jumătate. Toate provocările au mers braț la braț cu pregătirea și susținerea examenelor de Bacalaureat, iar acum cu viața de studentă. Îi afli motivația și cum își găsește inspirația, la AntiConferință.

Irina Ghelbur, directoare Interakt: Cum e să faci business cu niște „câini turbați” care-ți distrug afacerea

Un director se gândește întotdeauna (sau aproape întotdeauna) la bani. Acum Irina va vorbi despre bani. Cum să faci lucrurile să se întâmple fără să știi dacă vei reuși să-ți acoperi cheltuielile? Cum să faci față crizelor fără ca cineva să te pregătească pentru ele? Și dacă tot directorii sunt cei care ar trebui să traseze viziunile, tot de la Irina vei afla și care sunt planurile AGORA pentru 2020. 

Victoria Dumbravă, editoră-șefă AGORA: De ce am vrut să demisionez de trei ori într-un an

Indiferent că vorbești de conceptul de business, de problemele de acasă sau succesele la școală, cel mai greu pe lumea asta cred că e să conduci cu oamenii. Să-i motivezi, să-i inspiri, să-i cerți și să le ceri socoteală, să-i faci să lucreze pentru tine sau alături de tine. Și tot greu este atunci când știi că cei de lângă tine au așteptări și cred că la tine găsesc soluții pentru tot și pentru toate. Dar nu, șeful nu le știe pe toate. Șeful cred că nu știe nici măcar jumătate din ce știu ceilalți. Și totuși, de ce am vrut să renunț la acest job „confortabil”? Sper să-ți pot explica la AntiConferință. 

Dacă vrei să ne vezi sinceri și fără măști, prinde un bilet (sau mai multe) pe iticket și ne vedem marți, 18 februarie, începând cu ora 18:30, la Teatrul Național Satiricul Ion Luca Caragiale.

Le mulțumim partenerilor pentru susținere: AccesImobilEngystolMoldova Agroindbank.

Mai multe detalii găsești aici

Vezi și aceste știri
Slusari: PAS ar fi sugerat lui Cobzac să se retragă din cursa electorală

Slusari: PAS ar fi sugerat lui Cobzac să se retragă din cursa electorală

Rezultatele testelor la Covid-19, în cazul a șapte persoane din R. Moldova, sunt negative

Rezultatele testelor la Covid-19, în cazul a șapte persoane din R. Moldova, sunt negative

Codreanu crede că împrumutul din care vor fi procurate autobuze pentru capitală va băga cetățenii în datorii

Codreanu crede că împrumutul din care vor fi procurate autobuze pentru capitală va băga cetățenii în datorii

Advertoriale
Veste bună pentru clienții Petrom: cardul OMV cu funcția ROUTEX acceptat și în stațiile de la noi din 1 februarie 2020

Veste bună pentru clienții Petrom: cardul OMV cu funcția ROUTEX acceptat și în stațiile de la noi din 1 februarie 2020

Ce avem în cutie?! Secretul marilor schimbări se ascunde în produsele pe care le folosești (VIDEO)

Ce avem în cutie?! Secretul marilor schimbări se ascunde în produsele pe care le folosești (VIDEO)

30 de studenți din Moldova – premiați de MAIB în Programul „Burse pentru Viitorul Tău”

30 de studenți din Moldova – premiați de MAIB în Programul „Burse pentru Viitorul Tău”

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • PlayGround cu Ion Sturza: Lovitura de la Cluj, cifrele Elefant.ro și pronosticuri despre imobiliare
  PlayGround cu Ion Sturza: Lovitura de la Cluj, cifrele Elefant.ro și pronosticuri despre imobiliare
 • PlayGround cu Alexandru Baltag: 100 de stații electrice până la sfârșitul lui 2020
 • Nota de plată a lui Alexandru Luchianov. Despre profitul vinăriei Et Cetera, bani pierduți, dezvoltare personală și cum e să faci business cu fratele (VIDEO)
 • PlayGround cu Lisa Guțu: Cum dezvolți un fintech de milioane de dolari
 • PlayGround cu Vitalie Tătaru: Digital Banking
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Cristina Pozneac: „Fotografia este despre viață.”. Interviu cu și despre EA, cea care...
 • Legați prin sânge și aceeași pasiune. „Frații E30” despre interesul pentru mașini,...
Cele mai populare
 • 1
  30 de mii de sirieni în Parlament sau cum deputații i-au urat bun venit unui socialist (FOCUS)
 • 2
  Pensia Zinaidei Greceanîi, subiect de discuție în plenul Parlamentului. „Nu manipulați opinia publică”
 • 3
  Confirmat! Primul caz de infecție cu coronavirus în România
 • 4
  O femeie din Strășeni și trei persoane din capitală, suspectate de infecție cu Covid-19. Rezultatele testelor vor fi gata în câteva ore
Autentificare