Ana Axenti, una dintre victimele de pe urma escrocheriei “Work&Travel”, organizată de Global Business Consultanță, a făcut publică o declarație în care afirmă că Steluța Andreev, tot ea, fiica fostului director al ziarului guvernamental „Moldova Suverană” și al Editurii „Universul”, Constantin Andreev, a fost casier în firma care a înșelat cei aprox. 200 de tineri.
„Pentru mine, ca și pentru alți 200 de tineri, şansa de a munci peste hotare în speranţa unui viitor mai bun, s-a transformat într-o neşansă moldovenească cu iz criminal și mafiot protejată şi tutelată de persoane cu funcții înalte în stat și politicieni. Mai mult sau mai puțin, cunoașteți că zilele recente, primul-ministru, Chiril Gaburici, și-a desemnat consilierii. Consilierul principal de stat, a devenit partenera lui de afaceri, Steluța Andreev, tot ea, fiica fostului director al ziarului guvernamental „Moldova Suverană” și al Editurii „Universul”, Constantin Andreev. Pe lângă informația apărută în presă despre activitatea Steluței Andreev, ca fiind administratoarea firmelor lui Chiril Gaburici, pot să vă povestesc și eu câte ceva. Ea a deținut funcția de casier și manager de program în cadrul agenției “Global Business Consultanta” SRL, în perioada 2008-2011”, scrie Axenti. Sursa declară că firma a estorcat de la cca 200 de tineri sume cuprinse de la două la trei mii de euro, iar serviciile nu au mai fost prestate în timp ce banii au dispărut. Aceasta spune că de mai bine de 3 ani acest proces de judecată „este mimat de autoritățile judiciare, la Judecătoria Buiucani, de judecător Sergiu Lazări”. (vezi aici întreaga declarație)
Andreev: Cei care s-au făcut vinovați au fost puși sub învinuire
AGORA a solicitat o reacție din partea Steluței Andreev. Sursa declară că aceasta a plecat din compania vizată înainte ca să existe orice tangență cu organele de drept, iar cei vinovați au fost trași la răspundere. „Am lucrat în cadrul companiei Global Business Consultanta. Am plecat din companie înainte să existe orice tangențe cu organele de drept. Organele competente și-au făcut datoria, cei care s-au făcut vinovați au fost puși sub învinuire. Eu nu am niciun statut în dosar. În ultimul timp, au apărut foarte multe insinuări și calomnii nefondate la adresa mea. Îmi rezerv dreptul să acționez în consecință pentru a-mi apăra onoarea și demnitatea.”
Istoric al cazului
AGORA amintește că în octombrie 2011 un grup de tineri din Republica Moldova au organizat o conferință de presă, declarând că au devenit victime ale programului Work and Travel. După ce au achitat companiei Global Business Consultanță, fiecare câte 2-3 mii de euro, tinerii au rămas fără bani și contracte de muncă. Aceștia îl acuză pe directorul instituției, Petru Jitaru, că i-a înșelat și a fugit cu banii. În iulie 2012 Jitaru a fost deferit justiției. Acesta declara atunci că întreprinderea a fost vândută, iar noului administrator i-au fost transmise procesele verbale corespunzătoare, toate documentele societății, documentele ce țin de clienți, actele contabile, banii aflați la balanța societății. Într-un final acesta a fost plasat în arest la domiciliu. De atunci cazul nu a mai revenit în atenția publică.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.