România: Posibil caz de coronavirus în Bacău. Simptomele au fost înregistrate la un student întors din China

România: Posibil caz de coronavirus în Bacău. Simptomele au fost înregistrate la un student întors din China

Țara vecină, România anunță despre un posibil caz de infecție provocată de coronavirus. Este vorba despre o persoană revenită recent din ţara asiatică şi care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la secţia de Urgenţe a Spitalului din Bacău, informează digi24.ro.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, Alin Năstasă.

La rândul său managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a precizat, după comandamentul de la Ministerul Sănătății, că există posibilitatea ca persoane care au contractat coronavirusul din China să intre pe teritoriul României și să fie, aparent, sănătoase.„Urmărim orice persoană care intră în țară și care a avut legături cu China în zonele afectate, în ultimele 14 zile”, a spus el.

Publicitate

Menționăm că Agenția Națională pentru Sănătate Publică din R. Moldova raporta duminică, că începând cu 31 decembrie 2019 și până la 26 ianuarie 2020, au fost raportate la nivel mondial, 2026 de cazuri confirmate de laborator de infecție cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV), inclusiv 15 lucrători medicali și 56 de decese. În R. Moldova nu a fost raportat niciun caz de infecție cu acest virus.

Totodată, Organizația Mondiale a Sănătății vine cu recomandări pentru prevenirea cazurilor de infecție cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV) în rândul populației:

Evitarea călătoriilor în țările unde se înregistrează cazuri de infecție cu Coronavirusul de tip nou.

 • Evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute.

 • Spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul în care se află aceștia.

 • Evitarea contactului strîns cu animale de la ferme și suprafețele care vin în contact cu animalele în teritoriile unde s-au înregistrat cazuri de boală.

 • Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută trebuie să respecte eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți nasul și gura în timpul tusei și strănutului, spălați-vă pe mâini).

  De asemenea, trebuie evitat consumul de produse alimentare crude sau insuficient pregătite. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată, conform bunelor practici de siguranță a alimentelor.

  La întoarcere din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă monitorizarea de sinestătător a stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile și în caz de apariție a simptomelor clinice (febră, tuse, dificultăți la respirație) este necesar ca persoanele să solicite asistență medicală și să informeze lucrătorii medicali despre istoricul călătoriei.

  Agora

  AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

  REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

  APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
  © 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal