„O mare minciună, o mare perfidie și irosire a banilor publici”. Așa a comentat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi prestația și vizita șefului statului, Igor Dodon, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).
„Prestația lui Dodon, de fapt, rezumatul acelui discurs și vizite, se încadrează în minciuni perfide și irosirea banilor publici. Dodon a fost cu un întreg alai guvernamental, asistenți, jurnaliști, bodyguarzi, au fost vreo 15 oameni. Banii cheltuiți pentru această călătorie sunt irosiți, fiindcă a fost o vizită turistică, dar cu cheltuieli foarte mari”, a declarat Mihail Popșoi în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta și-a explicat acuzațiile prin faptul că Igor Dodon nu le-ar fi prezentat oficialilor europeni situația reală din Republica Moldova.
„Principala minciună pe care a promovat-o a fost că dlui este un mare apărător al drepturilor omului și a egalității de gen. Dna secretar general a Consiliului Europei a lăudat demersurile noastre privind ratificarea Convenției de la Istanbul. Dar acea convenție nu a ajuns în Parlament. Mai mult, dl Dodon a dat jos un Guvern nu doar condus de o doamnă, dar și cu jumătate de miniștri doamne. În schimb, a pus un Guvern cu o singură doamnă”, a spus vicepreședintele Parlamentului, care a fost membru al delegației RM la APCE.
Mihail Popșoi a menționat că Igor Dodon „a vorbit la fel de frumos despre situația din domeniul democrației și justiției din RM”.
„A uitat să spună că este principalul beneficiar al concentrării televiziunilor prin crearea unui holding mai ceva decât cel al lui Plahotniuc. De reforma justiției nici nu mai povestesc, a vorbit la fel de elogios despre demersurile sale, dar în RM vedem un regres al reformei justiției. Oameni arestați de CNA sunt restabiliți în funcții cheie. A vorbit și despre lupta împotriva corupției, uitând să spună din ce bani își achită călătoriile de lux, cu veniturile sale destul de modeste”, a explicat deputatul.
Vezi și: „Unionismul este discutabil”. Patru declarații importante ale lui Dodon la APCE
Menționăm o delegație a Republicii Moldova a participat la sesiunea de iarnă a APCE, care s-a desfășurat pe 27-31 ianuarie curent. Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei la 13 iulie 1995.
Vezi și aceste știri

Erdogan: Turcia ar putea aproba cererea Finlandei de aderare la NATO, dar nu susține candidatura Suediei

Expert: Salariul mediu în IT a depășit 2.000 de dolari lunar și înregistrează o creștere mult mai rapidă decât în restul sectoarelor economice
