Penthouse-ul din centrul Chișinăului în care o judecătoare, zilnic, „verifică să fie în regulă apa și căldura”

Penthouse-ul din centrul Chișinăului în care o judecătoare, zilnic, „verifică să fie în regulă apa și căldura”

Judecătoarea Tatiana Avasiloaie, care activează la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, poate fi văzută, zilnic, în timp ce intră într-un penthouse de peste 150 de metri pătrați, amplasat într-un bloc din centrul capitalei. Imobilul are un preț de piață de peste 120 de mii de euro și nu se regăsește în declarația de avere a magistratei. Ziarul de Gardă a surprins însă dimineți la rând mașina judecătoarei parcată în fața acelui bloc. Tatiana Avasiloaie a explicat că verifică „să fie în regulă apa și căldura”.

Blocul este amplasat pe strada Alexandru Bernardazzi din capitală. Clădirea fost dată în exploatare în 2015, iar un metru pătrat de spațiu locativ a costat aproximativ 800 de euro. Acum, un metru pătrat costă nu mai puțin de 1.100 de euro, conform informațiilor plasate pe site-ul companiei care a construit blocul.

...

Publicitate

ZdG a stabilit că Tatiana Avasiloaie intră într-un penthouse cu cinci odăi, amplasat la etajul șapte al acestui bloc. Imobilul, cu o suprafață de 155 de metri pătrați, a fost cumpărat în februarie 2017, fiind înregistrat pe numele Tatianei Șevciuc, un medic într-o policlinică din stânga Nistrului.

Tatiana Șevciuc are 65 de ani și este apropiată de familia Avasiloaie. Deși ZdG a fotografiat mașina magistratei și seara, și dimineața, parcată în fața acestui bloc, iar ulterior a surprins-o pe magistrată cum intră și iese din acel bloc, Tatiana Avasiloaie a negat că ar locui în acel penthouse. A zis că are grijă de acel apartament, pentru că proprietara ar fi plecată în străinătate. Mai exact, că verifică „să fie în regulă apa, căldura”.

...

...

Petru Avasiloaie a fost angajat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, unde, de-a lungul anilor, a ocupat mai multe funcții de conducere. El a fost șeful Direcției politici de piață în sectorul vitivinicol sau șef adjunct al Direcției Dezvoltare Rurală, statistică agricolă și marketing. Petru Avasiloaie a indicat în declarațiile sale de avere și interese personale că mai deține un apartament de 44 m.p., dobândit în 2016, dar și 33,3% din acțiunile firmei „Bimexom Prim” SRL, lichidată în 2018.

Întrebat despre penthouse-ul din centrul capitalei în care este văzută, zilnic, judecătoarea, Petru Avasiloaie a precizat că familia sa ar „arenda” locuința de la Tatiana Șevciuc, deși fiica acestuia preciza că doar are grijă de apartament. „Fiica locuiește cu noi… Acolo (pe Bernardazzi, n.r.) ea poate închiriază, câteodată, apartamentul, dar stă cu noi în casă. Clar că o cunosc pe dna Tatiana Șevciuc, dacă noi am arendat de la ea. Nu suntem rude cu ea. Suntem cunoscuți, da, și? Familia dumneaiei a cumpărat acel apartament, nu familia noastră”, a punctat acesta.

Citiți continuarea pe ZdG.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal