MAIB și Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură și-au unit eforturile pentru a sprijini afacerile agricole

MAIB și Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură și-au unit eforturile pentru a sprijini afacerile agricole

De 10 ani antreprenorii care dezvoltă afaceri în agricultură au un susținător de încredere, iar Moldova Agroindbank are un partener și aliat împreună cu care participă activ la dezvoltarea antreprenoriatului agricol. Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură a marcat primii 10 ani de la fondare, un eveniment care a reunit beneficiari ai proiectelor implementate, parteneri, oficiali de stat și reprezentanți ai Moldova Agroindbank pentru a sărbători succesul și realizările trecute la activ în primul deceniu de activitate.

În cadrul parteneriatului bilateral instituit între Moldova Agroindbank și AIPA, clienții băncii beneficiază de un șir de produse și facilități, inclusiv: credite destinate tinerilor antreprenori, facilitarea plăților în avans pentru a efectua investiția, opțiunea de deschidere a conturilor Escrow, oportunități de creditare a producătorilor agricoli în cadrul programelor MAIB și AIPA. Doar în limitele programului de creditare destinat tinerilor antreprenori Moldova Agroindbank a sprijinit afacerile a 45 de tineri, în valoare totală de 31 milioane lei. În plus, clienții MAIB care accesează credite în cadrul diferitor linii de finanțare pot beneficia de subvenționare la achitarea dobânzii prin intermediul AIPA.

...

Publicitate

Vadim Curmei, Directorul AIPA, a dat o apreciere înaltă parteneriatului dezvoltat pe parcursul anilor de Agenție și MAIB, Banca primind Premiul de Excelență al AIPA pentru succesele înregistrate și contribuția la susținerea antreprenorilor agricoli.

„Mereu ne-am mândrit cu succesele Dumneavoastră, ale oamenilor din agricultură. Avem un parteneriat foarte frumos cu AIPA și prin prisma acestui parteneriat urmărim să venim în sprijinul clienților din agricultură, prin linii de creditare și soluții financiare avantajoase. Vă doresc să excelați în continuare, iar fiecare an care va urma să fie de nota 10 pentru echipa AIPA și pentru clienții Moldova Agroindbank. Rămânem partenerul de încredere al AIPA în vederea implementării proiectelor cu plus valoare pentru antreprenorii din agricultură și pentru economia Republicii Moldova”, a menționat Serghei Cebotari, Președintele Moldova Agroindbank.

...

La situația din decembrie 2019 MAIB deține o cotă de 33,6% din totalul portofoliului de credite acordate de sistemul bancar sectorului agricol, sprijinind competitiv clienții dedicați proactiv acestui domeniu important pentru economie.

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal