Premierul desemnat de la București, Ludovic Orban: „Cred că se va ajunge la anticipate”

Premierul desemnat de la București, Ludovic Orban: „Cred că se va ajunge la anticipate”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că există posibilitatea ca Guvernul să fie învestit, însă numai cu voturile PSD, ceea ce ar fi "ridicol". El susține că se va ajunge la anticipate, scrie Agerpres. 

„Există şi posibilitatea să fie învestit Guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit Guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicoli?", a spus Orban la TVR1.Acesta a susţinut că în vizita de vineri de la Craiova a fost în calitate de „fost, actual şi viitor premier".Ludovic Orban a explicat şi motivul desemnării sale de către preşedinte.„Suntem partidul cel mai puternic, partidul care a câştigat alegerile europarlamentare, partidul al cărui candidat, Klaus Iohannis, a câştigat la o diferenţă zdrobitoare, cu peste două treimi, alegerile prezidenţiale, suntem partidul care astăzi suntem cotaţi cu cel mai mare scor, de departe, următorul partid e la jumătate din scorul nostru, după aia, suntem partidul care a anunţat foarte clar obiectivul: de a da puterea din nou oamenilor, prin intermediul alegerilor anticipate. Că există acum o majoritate este un neadevăr. Preşedintele este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul respectiv a obţinut 50% plus unu în alegeri, altfel, este la latitudinea lui. Aici e şi litera Constituţiei, dar au existat şi decizii ale CCR privitoare la această temă", a precizat Orban.El a avansat date posibile pentru alegerile anticipate: 14, 21 sau 28 iunie.

Precizăm că pe cinci februarie curent Guvernul României, condus de Ludovic Orban, a căzut prin moțiune de cenzură. Potrivit presei române, moțiunea a fost adoptată de parlamentari cu 261 de voturi „pentru”.

Publicitate

Ulterior, Orban a fost desemnat din nou de președintele României, Klaus Iohannis, în calitate de premier.

Dacă Guvernul Orban II va primi votul de încredere în Parlament, va rămâne în funcție până la alegerile la termen din noiembrie, având în vedere că până în septembrie, când începe sesiunea parlamentară de toamnă, nu mai poate fi depusă o altă moțiune de cenzură de către PSD.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal