Cazul a fost identificat în prima săptămână a lunii februarie în contextul monitorizării situației epizootice pe teritoriul țării. Aceasta după ce în perioada precedentă (16-31 ianuarie curent) au fost depistate alte trei focare.
Un focar a fost înregistrat la mistreți în raionul Ungheni, în apropierea satului Costuleni. Al doilea focar a fost confirmat la mai multe cadavre de mistreți din rezervația „Pădurea Domnească”, iar un alt focar a fost depistat la porci domestici dintr-o gospodărie din satul Cneazevca, raionul Leova.
Totodată, în prima săptămână a lunii februarie, ANSA confirmă două cazuri pozitive de rabie, confirmate în secţia virusologie la două vulpi în raioanele Nisporeni și Camenca.
Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate stabilite prin Ordinul cu privire la aprobarea unei Norme sanitar-veterinare privind cerințele minime de biosecuritate în exploatațiile nonprofesionale de porcine. Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar este contagioasă pentru porci.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.