Afacere de adormit copiii. Interviu cu Tina Ciornaia, despre slinguri și rucsacuri de transportat micuții

Afacere de adormit copiii. Interviu cu Tina Ciornaia, despre slinguri și rucsacuri de transportat micuții

Slingul, un accesoriu de purtat bebelușii, a câștigat în ultimul timp tot mai multă popularitate. Pe lângă faptul că permite folosirea libera a mâinilor în timpul purtării copilului la piept, cei care le confecționează susțin că este și foarte sigur pentru sanatatea celui mic. Pentru a cunoaște despre procesul de creare, materialele folosite, dar și despre beneficiile acestor accesorii, AGORA a discutat cu Tina Ciornaia, reprezentanta „by Bagy” din Moldova.

„By Bagy” este un brand din Republica Moldova care produce slinguri și alte tipuri de accesori destinate părinților pentru a purta bebelușii. Acestea sunt produse manual și sunt din materiale naturale.

„Acestă inițiativă a pornit de la un caz personal și nu a fost o idee de afacere. Fondatoarea „by Bagy”, Olga Boieru, când a născut primul copil, a simțit necesitatea unui astfel de accesoriu și a cumpărat unul deja confecționat din magazin. Dar nu a îndeplinit toate așteptările, așa că a cusut un rucsac pentru ea însăși. Afacerea cu slinguri confecționate manual a luat amploare atunci când alte mame au văzut cât sunt de benefice și au dorit și ele. Acum chiar și oamenii care nu sunt direct interesați, cum ar fi bunicile, folosesc slingurile fără teamă, deși, în urmă cu câțiva ani, erau foarte sceptice”, povestește Tina Ciornaia.

Publicitate
...

Femeia susține că există o serie de avantaje în favoarea slingurilor, iar acestea nu pot dăuna sănătății copilului și mamei, dacă nu există contraindicații din partea medicului.

„Aceste accesorii sunt ajutorul principal al părinților din primele zile ale copilului până la 2-3 ani. Se crede adesea că în secolul nostru nu mai este nevoie de astfel de modele, dar în practică vedem opusul. De exemplu, se spune că, după naștere, bebelușii dorm și mănâncă, dar nimeni nu menționează că ei fac asta în brațele mamei. De asemenea, călătoria, vizita la medic, întâlnirea cu prietenele, adormitul copilului devine mult mai ușoară și mai plăcută”, menționează aceasta.

...

Toate țesăturile sunt procurate de peste hotarele țării. Din orice călătorie, fondatoarele aduc materiale necesare în loc de suvenire. By Bagy a lansat o colecție din Ecuador, iar acum toate țesăturile provin din Spania.

„Producția unui sling începe cu alegerea țesăturii, care e una naturală. Pentru rucsacuri folosim bumbac, iar pentru slinguri - tricotaje. Apoi procesul începe creativ, unde venim cu idei de combinare, acesta este cel mai interesant moment. Pe urmă procesul deja elaborat este cel de a coase. Încercăm să confecționăm o nouă colecție pentru fiecare sezon, deoarece moda se schimbă și ne dorim ca mamele noastre să nu uite că sunt și femei frumoase”, afirma Tina Ciornaia.

...

Primele rucsacuri create erau foarte diferite de cele care sunt produse acum. Cele din prezent sunt confecționate după mărimile standart sau în funcție de preferințele părintelui.

„O mamă dorea o plasă în componența rucsacului, astfel încât copilului să nu-i fie atât de cald. Practic aceste accesorii au mărimi standard, principalul parametru este vârsta copilului. Facem o comandă numai dacă părinții au dimensiuni deosebite, de exemplu, tătici de doi metri, astfel încât să fie confortabil pentru ei. De asemenea, lucrăm cu copii cu nevoi speciale, pentru astfel de copii coasem și individual, pentru fiecare caz în parte. După perioada de utilizare, rucsacurile rămân în stare bună, încât sunt redistribuite de mai multe ori, iar cele mai practice pot rămâne pentru viitorii copii”, a menționat aceasta.

Potrivit creatoarelor, rucsacurile lor ajung și peste hotarele R. Moldova, cum ar fi în Miami, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Canada.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal