Inițial privit sceptic, proiectul „Arena Chișinău” este lăudat de șeful statului. „E gata 99,9%, iar inaugurarea va fi la 1 mai” (VIDEO)

Inițial privit sceptic, proiectul „Arena Chișinău” este lăudat de șeful statului. „E gata 99,9%, iar inaugurarea va fi la 1 mai” (VIDEO)

Inițial, privit sceptic, proiectul „Arena Națională” a ajuns să fie lăudat de șeful statului, Igor Dodon. Președintele a vizitat compexul sportiv, la 12 februarie și susține că lucrările sunt gata în proporție de 99,9%. Pentru 1 mai, când va fi deschiderea oficială, Dodon anunță competiții internaționale.

În cadrul vizitei din 12 februarie curent, președintele a menționat că construcția este gata în proporție de 99,9% și că au rămas doar câteva elemente de infrastructură.

Publicitate

„Luni am discutat cu prim-ministrul și am hotărât să vin azi, să văd care este situația. Am discutat să facem deschiderea oficială la 1 mai. Este unicul astfel de centru din regiune. Aici au fost președinții federațiilor naționale și internaționale care examinează acest obiectiv pentru organizarea competițiilor internaționale”, a spus Dodon.

Aceasta deși, la începutul anului 2018, când a fost dat startul construcției „Chișinău Arena”, șeful statului se arăta sceptic față de proiectul democarților.

„Am foarte multe semne de întrebare. Acesta va fi construit pe o suprafață de teren destul de mare și destul de costisitoare. De ce mai alocăm 200 de miloane de lei din bugetul statului?(...) Dacă este un proiect privat, să vină privații să introducă banii”, declara șeful statului în aprilie 2018 făcând referire la faptul că statul contribuie cu cele 70 de ha de teren.

Totodată, a menționat că „dacă s-au găsit 200 de miloane de lei în plus, aceștia ar fi trebuit să fie redirecționați spre majorarea salariilor la oamenii din cultură”

Ulterior, Dodon a spus că țara ar avea nevoie de o astfel de arenă și legea a fost promulgată.

Deschiderea oficială se planifică pentru 1 mai, iar pe parcursul următoarelor două săptămâni, președintele priomite că o să fie organizate mai multe competiții internaționale la volei, Water Polo și baschet.

Sala mare are capacitatea de 5500 de spectatori, este multifuncțională și poate găzdui competiții sportive, dar și evenimente culturale. Complexul sportiv include câteva piscine, terenuri de tenis, sală de fitness și zonă SPA.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal