Interviu cu noul proprietar Moldcell, Binod Chaudhary: „Sper asta să devină o investiție pe viață”. Cum se va dezvolta compania (VIDEO)

Interviu cu noul proprietar Moldcell, Binod Chaudhary: „Sper asta să devină o investiție pe viață”. Cum se va dezvolta compania (VIDEO)

Nou patron al companiei Moldcell, vândută astăzi cu peste 30 de milioane de dolari, este unicul miliardar din Nepal, Binod Chaudhary. Prezent în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei, Chaudhary deține o bancă, o companie care produce 3% din totalul de fidea de preparare instantă din lume și este președintele unei multinaționale - Chaudhary Group - care se ocupă de servicii financiare, imobile, servicii hoteliere și altele. Într-un interviu pentru AGORA, Chaudhary afirmă că, sub conducerea sa, Moldcell se va transforma într-o companie de „new-age digital”.

Chaudhary consideră că situația din R. Moldova nu e atât de diferită de cea a Nepalului, iar prin business-ul său alimentar, miliardarul a mai interacționat cu Europa de Est,

„Sunt multiple motive pentru care am decis să investesc într-o companie de telecomunicații din R. Moldova. Unul dintre motive este că firma de telecomunicații ai cărei patron sunt în Nepal a fost anterior deținută și ea de Telia Sonera. Acea companie a fost construită de moldoveni, oameni cunoscuți în R. Moldova. Ei au construit-o și au dus-o la un nou nivel. (...) Știm că echipa Moldcell ne va ajuta să transformăm compania într-un jucător regional, o companie de new-age digital. Vom lucra cu echipa, au planuri mari de expansiune, veți vedea o nouă dinamică a Moldcell”, promite Chaudhary.

Publicitate

Businessmanul sper că Moldcell va avansa digital.

„Noi vom intra pe filiera FinTech, fiber to home și alte aplicații. Cred că prezența noastră va fi simțită pe aplicații digitale. Cine știe, poate Moldcell va fi operatorul 5G al țării, păstrăm asta pe „radarul” nostru. Avem o viziune mai largă pentru companie. Nu avem nicio intenție să schimbăm conducerea Moldcell, dar vom „trezi” puțin și vom „scutura” echipa. Avem vise mari”, dezvăluie Binod Chaudhary.

Vedeți interviul integral mai jos:

Compania Moldcell, deținută de Telia Company, a fost vândută cu peste 30 de milioane de dolari către CG Cell Technologies DAC.

„Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută integral de Telia Company, a decis să-și vândă participația de 100% în Moldcell către CG Cell Technologies DAC, pentru un preț de tranzacție de 31,5 milioane de dolari”, se arată într-un anunț publicat pe site-ul companiei.

Moldcell este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Moldova și are aproximativ 900.000 de clienți. În Republica Moldova și-a lansat activitatea comercială în anul 2000.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal