Sfaturi și recomandări de la fondatorul vinăriei „Et Cetera”, Alexandru Luchianov. „Cumpără o bucată de pământ într-un sat și fă acolo ceva” (VIDEO)

Sfaturi și recomandări de la fondatorul vinăriei „Et Cetera”, Alexandru Luchianov. „Cumpără o bucată de pământ într-un sat și fă acolo ceva” (VIDEO)

Ideile lui sunt bune de scris și de recitit, atunci cerul pare să cadă, iar puterile dispar. E vorba de lecțiile și sfaturile oferite de fondatorul „Et Cetera”, Alexandru Luchianov, în cadrul  proiectului „Nota de Plată”. Noi am reușit să descifrăm câteva din ele și ne propunem să le împărțim cu voi. Nota voastră de plată e să le citiți și să le transmiteți mai departe.   

- Dacă vrei să faci ceva, mai întâi ia o pauză pentru a studia tema. Învață, să nu faci greșeli. Acum e mult mai costisitor să faci o greșeală decât înainte.

- Cel mai rău e atunci când omul începe să se streseze că a pierdut banii. Banii vin și se duc. Dacă îi perzi, o să îi câștigi din nou.

Publicitate

- Poți face orice școală singur și ajungi acolo unde vrei.

- Nu poți să nu lucrezi. Fiecare om trebuie să lucreze și să facă ceva.

- Nu vorbesc de motivare financiară. Este motivare personală. Faci ceva de la început până la sfârșit și te simți satisfăcut că tu ai realizat ceva. Pentru asta nu trebuie bani.

- Guvernarea nu are nicio atribuție cu ceea ce vrei să faci tu. În toate țările sunt probleme și atâta timp cât noi încercăm să ținem pasul cu tot ce se petrece, să ne gândim că ei nu fac ceva corect, atunci noi deja suntem pe calea incorectă.

- Dacă fiecare și-ar face curățenie în jurul casei, ar fi o țară foarte frumoasă.

- Avem pământ bun, avem condiții. Îți cauți un loc, fugi din oraș, pentru că orașul niciodată nu o să îți ofere ce vrei tu. Cumpără o bucată de pământ într-un sat, pe un deal, și începe să faci acolo ceva.

- Atâta timp cât faci ceea ce îți place și vezi că se dezvoltă în fiecare zi, atunci te umpli de lucruri frumoase și te motivează să crești mai departe. Trebuie să lucrezi și să înveți.

- Trebuie să spui „Nu” câteodată. Spui „Da” și permiți să se urce în cap. Nu poți spune, pentru ca să faci cuiva să îi fie bine.

- Citește o carte. Este un lucru, care trebuie să îl faci în fiecare zi. O carte pe lună trebuie să citești. Altfel nu ajungi nicăieri.

- Având la dispoziție toate resursele atât digitale, cât și pe hârtie poți face orice școală singur și poți ajunge unde vrei. Îți dă mai mult decât o școală superioară.

- Totul e posibil, dacă este dorință și atitudine față de ceea ce vrei să faci.

- Sfatul meu e să nu fugă toată lumea după studii superioare.

- Poți deveni ce vrei, doar dorință să fie.

Hai să învățăm împreună și să îi motivăm și pe alții să o facă. Sfaturile și recomadările de mai sus le găsești în interviul video integral cu fondatorul „Et Cetera”, Alexandru Luchianov.

Like și share pe rețelele noastre și pe canalul de youtube Agora.

Acest proiect este susținut de Campania Națională de Educație Financiară „Află totul despre bani!”, derulată sub egida Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supraveghere a Pieței din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Republica Moldova și sprijinul OCN Iute Credit.

02.05 Ideea de a fonda vinăria „Et Cetera”

04.16 Primii bani investiți

05.16 Relația de parteneriat în afaceri dintre frații Luchianov

07.09 Situațiile de criză și cea mai mare sumă de bani pierdută

08.32 Cele mai mari greșeli

10.53 Implicarea întregii familii în afacere, identificarea motivației

12.23 Profitul unei vinării în primii ani de activitate

13.08 Vânzările, producerea vinurilor Et Cetera

Cum a fost anul vitivinicol 2019?

15.52 Posibilități, idei de a începe prima afacere

17.31 Primii bani câștigați

18.26 Dezvoltarea inspirației, sfaturi și principii

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal