„Eu nu cred în coronavirus”. Ce spun deputații despre SMS-ul Guvernului care preîntâmpina moldovenii cu privire la infecție (VIDEO)

„Eu nu cred în coronavirus”. Ce spun deputații despre SMS-ul Guvernului care preîntâmpina moldovenii cu privire la infecție (VIDEO)

SMS-ul Guvernului, prin care statul recomanda moldovenilor să aibă grijă de sănătate și să se adreseze medicului de familie dacă au febră sau tuse, a generat păreri împărțite și printre deputați. Reporterii AGORA au mers la Legislativ să întrebe aleșii moldoveni dacă mecanismul ales de Guvern este unul potrivit, dacă implică date cu caracter personal și dacă e legal.  

Socialistul Bogdan Țîrdea a lăudat Executivul.

Publicitate

„Au fost declarații din partea ACUM că Guvernul nu întreprinde măsuri, că-s mii de morți, milioane de infectați, noi mai că nu am depășit China la nivelul de epidemie, dacă nu chiar pandemie. Guvernul a venit cu măsuri: SMS-uri, termometre în aeroport, spitale și locuri pentru carantină. Văd că și asta deja deranjează, măi băieți. Dar dacă se vor infecta mii de oameni și vom avea sute de cadavre, atunci dvs. ce o să spuneți? Și care e problema că v-au informat și v-au protejat viața? Eu cred că trebuie să fim corecți și când guvernul greștește – să criticăm, iar când face un demers pentru a salva viața oamenilor – să lăudăm. Stăm acum și discutăm fără măști, fără „protivagazuri”. Slava domnului, datorită măsurilor Guvernului, încă nu vin (n.r. – cu mască la ședință)”, a comentat socialistul.

Vicepreședintelui Parlamentului, lui Alexandru Slusari, nu-i e „nici cald, nici rece” de la acest SMS.

„Nu mă miră că ei cunosc telefoanele noastre, după interceptările care au fost. Am rămas cumva fără niciun stres când am aflat că ei cu operatorii mobili au acces la baze de date și trimit la dreapta și la stânga aceste SMS-uri. Dar eficiența acestor mesaje e foarte joasă”, spune deputatul PPDA.

Autor:

„Nu e ok, chiar vrem să înțelegem care a fost mecanismul prin care Guvernul a putut accesa telefoanele tuturor cetățenilor. În mod normal, operatorul trebuie să fie înregistrat la Centrul de Protecție a Datelor cu Caracter Personal”, spune, la rândul său, deputatul PAS Igor Grosu.

Deputata PPDA, Maria Ciobanu, spune că virusul e o făcătură.

„Eu nu cred în coronavirus. Eu știu că întotdeauna au fost diferite tipuri de gripe în perioada rece a anului. Cred că e o invenție la nivel mondial. Guvernul vrea să arate că lucrează, că sunt preocupați de această invenție. Chiar e invenție. Coronavirus îmi stârnește haz, ceea ce se întâmplă în Italie e de râs plâns”, crede Maria Ciobanu.

Autor:

Precizăm că, potrivit autorităților, spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală este echipat și dispune de suficiente locuri pentru a interveni în cazul în care vor fi indentificați pacienți care suferă de coronavirus. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu și șeful statului, Igor Dodon au efectuat o vizită de inspecție la această instituție medicală. Autoritățile dau asigurări că situația este sub control.

Între timp, în România a fost înregistrat primul caz de coronavirus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal