Îmbunătățirea competitivității serviciilor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, implementarea mecanismelor de control, optimizarea cheltuielilor de producere și combaterea eficientă a furturilor de combustibil. Sunt doar câteva dintre solicitările venite din partea premierului Ion Chicu pentru conducerea instituției.
Directorul general al CFM a declarat că vânzările companiei în lunile ianuarie și februarie 2020 au fost de 78,4 milioane lei și respectiv 86,4 milioane lei. Totodată, cheltuielile de producere în primele două luni ale anului au constituit 76,7 milioane lei și 74,2 milioane lei.
Restanțele salariale la unele subdiviziuni ale CFM existente în luna decembrie 2019 au fost închise. De asemenea, au fost investite resurse în instrumente și îmbrăcăminte specializată cu obiectivul de a crește eficiența angajaților și fidelitatea lor față de companie.
Șeful de la CFM a mai precizat că evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender - Giurgiulești, cu o lungime de 233 kilometri este în proces. Finanțarea este asigurată de consorțiul BERD - BEI. În următoarea etapă experții băncilor vor evalua ofertele economice, după care va urma semnarea contractului. Estimativ în luna iunie 2020, cel târziu până la sfârșitul lunii iulie vor fi livrate 12 locomotive contractate prin intermediul proiectului finanțat de consorțiul BERD - BEI.
În prezent la CFM sunt angajați peste 6500 de oameni, iar întreprinderea administrează cca 1800 km de linii feroviare.
Vezi și aceste știri

Cinci dolari pentru fiecare tonă transportată de marfarii CFM: Ce alte scheme spune că a stopat Ministrul Economiei

Iurie Topală s-a retras de la șefia CFM. „Demisionez, ca o normalitate a schimbării”
